İran'ın Yeni Petrol Tankeri Sevkiyatı Venezuela'ya Ulaştı

Sa, 01/02/2022 - 15:58

2 milyon varil gaz kondensat taşıyan İran bandıralı süper tanker, Venezuela'nın Jose limanında yükünü boşaltmaya başladı.

Welayet News  - Reuters'in haberine göre, 2 milyon varil gaz kondensat taşıyan İran bandıralı süper tanker, Venezuela'nın Jose limanında yükünü boşaltmaya başladı.

Bu sevkiyat, İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC) ile Venezuela'nın kamu petrol şirketi PDVSA arasında sağlanan anlaşma kapsamında yapılıyor.

Anlaşmaya göre, İran'ın ürettiği ham petrol ve doğalgaz ara ürünleri Venezuela Merey sahasından çıkan ham petrol ile takas edilecek. Venezuela bu takas sayesinde petrol üretim ve ihracatını kesintiye uğratan akut seyreltici kıtlığını hafifletilmiş olacak.

Enerji piyasasında nafta olarak bilinen bir petrol türevi olan bu seyreltici, ağır Venezüella ham petrolünün konsantrasyonunu ve yapışkanlığını azaltmak için hayati öneme sahiptir.

Venezuela dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip, ancak yatırım eksikliği, abluka ve ABD yaptırımları, günlük petrol üretimini büyük ölçüde azalttı ve rafinerilerinin çoğunu eski haline getirdi.

İslam Cumhuriyeti, Venezuela'ya hafif benzin ve petrol (gaz kondensat) gönderen tek ülkedir.



Yeni yorum ekle