Suudi Arabistan Şii Din Alimlerini Tutuklamaya Devam Ediyor

Sa, 01/02/2022 - 12:50

Haber kaynakları, Suudi Arabistan'da önde gelen bir Şii din aliminin tutuklandığını ve başka bir Şii din aliminin ise hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Welayet News  - Suudi Arabistan'ın önde gelen Şii din adamı Şeyh Kazım el-Emari'nin bu hafta başlarında Suudi güvenlik güçleri tarafından tutuklandı ve bir Suudi mahkemesi Şii din adamı Şeyh Abdullatif el-Nasır'ı sekiz yıl hapis cezasına çarptı.

Londra merkezli el-Nebaa TV haber kanalı, Suudi Arabistan'da "Terör Mahkemesi" olarak bilinen bir mahkemenin ülkenin doğusundaki el-Dammam'da yaşayan Şeyh Abdullatif el-Nasır hakkında tutukluluk kararı verdiğini bildirdi.

Şeyh Nasır, Haziran 2019'da ailesiyle birlikte seyahat ederken Suudi Arabistan ile Bahreyn arasındaki el-Mülk Fehd Köprüsü'nde tutuklandı.

Suudi yetkililer daha sonra Şeyh Nasır'ı tahkikat merkezine teslim etmesinin ardından Şeyh Nasır'a tüm erişimler kesildi. Hakkındaki suçlamalar bilinmiyor ve adil yargılanmadığı belirtiliyor. Yaklaşık iki buçuk yıl tutuklu kaldıktan sonra 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Suudi güvenlik güçleri bu hafta başlarında Şeyh Kazım el-Emari'yi de tutukladı. Kendisi, Medine'de önde gelen bir Şii din adamı ve dini bir şahsiyet olan merhum Şeyh Muhammed Ali el-Emari'nin oğludur.

Şeyh Muhammed Ali el-Emari, Ehl-i Beyt (a.s)'ın mukaddesatını savunduğu ve Şiiler için adalet istediği için 45 yıl hapis cezasına çarptırılan ve işkence gören Suudi Şii bir liderdi.



Yeni yorum ekle