İran'dan BM'ye Yemen Çağrısı

Sa, 01/02/2022 - 06:51

İran Dışişleri Bakanı Başdanışmanı Ali Asger Haci, dün BM Genel Sekreteri Özel Elçisi Hans Grundberg ile yaptığı video konferans görüşmesinde Yemen'deki insani felaketin çözümü ve İran'ın bu husustaki görüşlerini değerlendirdi.

Welayet News  - Bu görüşmede Dışişleri Bakanı'nın Başdanışmanı, gerginliğin artması, Yemen'in yerleşim bölgelerine ve sivil bölgelere yönelik koalisyon hava saldırılarının son zamanlarda artması konusundaki endişelerini dile getirirken, BM ve uluslararası toplum tarafından harekete geçilmesi ve savaşın durdurulması için daha fazla müdahale ve çaba çağrısında bulundu. İranlı yetkili savaş ve insanlık dışı kuşatmayı kaldırmanın İran İslam Cumhuriyeti'nin odaklandığı nokta olduğunu, Yemen'de adil bir barışın kurulmasına yardım edilmesi gerektiğini vurguladı.

BM Genel Sekreteri'nin Yemen Özel Elçisi, İran İslam Cumhuriyeti'nin Yemen'de barışa katkıda bulunmadaki önemli rolünü vurgulayarak; BM'nin Yemen'deki kuşatmayı kaldırma, ateşkes sağlama ve siyasi müzakereleri sürdürme çabalarını anlattı.



Yeni yorum ekle