Bahreyn ile Tel Aviv Arasındaki İşbirliği İfşa Oldu

Sa, 01/02/2022 - 06:45

Bahreyn Kralı, ülke istihbarat servislerine Siyonist rejim istihbarat servisleriyle kapsamlı bir şekilde işbirliği yapması talimatını verdi.

Welayet News  - İnteligence Online sitesi Bahreyn ve İsrail istihbarat birimlerinin işbirliği hakkındaki raporunda; "Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al-i Halife, ülkesinin istihbarat servisinden ikili bir anlaşma çerçevesinde İsrail istihbarat servisleriyle işbirliğini güçlendirmesini ve genişletmesini istedi."  ifadelerine yer verdi.

Raporda, "Bahreyn İsrail ile güvenlik işbirliğini genişletiyor ve İsrail istihbarat servislerinin teknolojik kabiliyetlerinden yararlanmak için çalışıyor" dendi.

Geçen ayın ortasında Bahreyn İçişleri Bakanı Raşid bin Abdullah Al-i Halife, İsrail İçişleri Bakanı Omer Bar-Lev ile bir araya geldi ve istişarelerde bulundu.

Rapora göre, Ahmed bin Abdulaziz Al-i Halife başkanlığındaki Bahreyn Stratejik Güvenlik Servisi, Mossad ve Şabak istihbarat servisleriyle doğrudan işbirliği yapma izni aldı.

Bir grup İsrail istihbarat görevlisinin yakında Bahreyn istihbarat görevlilerini eğitmek için Bahreyn'e gideceği söyleniyor.

Bahreynlilerin ayrıca İHA'ları durdurmak ve vurmak için kullanılan İsrail savunma sistemlerini satın almak için istekli olduğu aynı zamanda Hermes tipi taktik İHA'ları satın almak istedikleri de belirtilmekte.

tesnim



Yeni yorum ekle