Siyonist basın da duyurdu: Erdoğan, Filistin davasını sattı!

Pt, 31/01/2022 - 18:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siyonist Cumhurbaşkanı Herzog’u Ankara’ya davet etmişti. Siyonist basın, Erdoğan'ın Filistin davasını savunan Hamas konusunda İsrail'in talebini yerine getirdiğini yazdı.

Welayet News  - Filistinlilere cehennem yaşatan işgalci İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye’ye davet edilmesi Siyonist basında büyük yankı uyandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Herzog’un 10 Şubat’tan önce geleceğini söylerken Isaac Herzog henüz davete cevap vermiş değil.

Erdoğan'ın Siyonist İsrailli mevkidaşından yanıt beklediği şu günlerde, İsrail medyası tarafından dikkat çeken bir analiz yayınlandı.

Siyonist İsrail’in önde gelen gazetelerinden Haaretz, işgal rejiminin Başbakanı Naftali Bennet ve üst düzey yetkililerle konuştu.

Bennet verdiği demeçte, "Ben Cumhurbaşkanımızın, Erdoğan ile görüşebilmelerinin mümkün olduğunu düşünüyorum. Fakat Türkiye’nin yaklaşımı ile ilgili endişelerim var. Ben, Orta Doğu’da istikrar ve İran’a odaklanmak için bütün kartların açık olmasını tercih ederim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Hamas'ı engellemede olumlu işaretler verdiğini belirten Bennett, "Türkiye hakkında hiçbir illüzyon görmüyorum. Gazze’deki kriz anında olanları gördüm. Dinamikleri çok iyi biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Gazeteye konuşan bir yetkili ise, "Erdoğan, Hamas’ı engelleyerek önemli işaretler veriyor. Bu önemli çünkü iki ülke arasındaki ilişkilerin bir üst seviyeye geçmesinin önündeki en önemli sebeplerden biri de Hamas’a ev sahipliği yapmak" dedi.

'Bu görüşme turnusol testi'

İsminin belirtilmesini istemeyen başka üst düzey yetkili ise, Herzog’un görüşmesinin, Erdoğan’ın amacının ciddiyetinin anlaşılması için bir turnusol testi olduğunu ifade ederek, ''Cumhurbaşkanı, sembolik bir figür, siyasi bir figür değil ve her durumda Herzog, Türklerle kendi görüşmesini gerçekleştirecek. Bu kanaldan iletişimi kurabilir ve yavaş hızda ilerleyen gelişmelere bakabilirler."

Ekonomik anlaşma sinyali

Gazeteye konuşan bir diğer yetkili ise, "Birçok sembolik şey olabilir. Örneğin büyükelçiler atanabilir ya da ekonomik anlaşma yapılabilir. Fakat Türkiye’den net bir şey gelmeden harekete geçmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Daha önce de Arap basını, Türkiye’de ikamet eden Hamas mensuplarının, Katar veya İngiltere’ye gönderileceğini yazmıştı.

Öte yandan Hamas lideri İsmail Heniyye Ocak ayında Türkiye-İsrail normalleşmesine yönelik haberlerin ardından "Normalleşmeyin mücadele edin!" çağrısı yapmıştı.



Yeni yorum ekle