Erdoğan hapisteki babası için yalvaran çocuğa “Hain Kılıçdaroğlu” dedirtti

Pa, 30/01/2022 - 17:53

Hapisteki babası yüzünden Erdoğan’la konuşmak için tören alanına gelen 10 yaşlarındaki bir çocuğa mikrofon vererek Kılıçdaroğlu’na hakaret ettirildi. Protokol olayı gülerek izledi.

Welayet News  - AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Trabzon’daki toplu açılış törenini mitinge çevirdi. Erdoğan konuşmasının ardından kalabalığın içerisinde bulunan 10 yaşındaki bir çocuğu yanına çağırdı.

Erdoğan’ın yanına gelen çocuk, Erdoğan’a yıllardır hapiste olan babası için yalvarmaya başladı.

O anlarda mikrofonun sesi kısıldı. Mikrofonun sesi tekrar açıldığında ise küçük çocuk, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Mikrofonu verin… Cumhurbaşkanı Amca… Cumhurbaşkanı Amca… Bay Kemal kim? O adam hain hain. Burada en iyi adam ona oyunuzu verin” ifadeleriyle hakaret etti.

Protokol ise o anları Erdoğan ile birlikte gülerek izledi.

CHP OLAYI KINADI

Olayın ardından CHP resmi sosyal medya hesabından olayı kınadı. Partiden yapılan açıklamada Erdoğan etiketlenerek “Çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin, onları bölmeyin, Türkiye’nin evlatlarını artık rahat bırakın. Kınıyoruz” denildi.

KILIÇDAROĞLU KENDİ PARTİSİNİ “ÇOCUK” KONUSUNDA UYARDI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da olay sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!” sözleriyle partilileri uyardı.

Kendisi de Trabzonlu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da olaya tepki gösterdi. İmamoğlu paylaşımında, “Siyasette etik ve ahlak ne yazık ki iyice terk edildi. Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş “hain” ifadesine gülüyor. Trabzon’un iyi kalpli tüm insanları bu kötü duygulardan uzak duracaktır. Bir Trabzonlu olarak memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum” dedi.



Yeni yorum ekle