Kays el-Hazali BAE ve İngiltere’yi işaret etti: Komploların farkındayız

Pa, 30/01/2022 - 17:07

Irak'taki Asaib-i Ehli Hak Hareketi, Irak'a yönelik dış tehditlerin boyutu hakkında Koordinasyon Kurulu'nun bilgilendirilmesine vurgu yaparak, İngiliz istihbaratının komplosu ila BAE'nin bölgede ve Irak'taki gelişmelerde olan yıkıcı rolüne dikkat çekti.

Welayet News  - Asaib-i Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Kays el-Hazali, Hacı Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis'in şehadetlerinin ikinci yıldönümünü anmak için düzenlenen Fili Kürtler (Şii Kürtler) Ulusal Konferansı'nda, Fili Kürtlerin Irak'ta çok acı çektiklerini ifade ederek şöyle dedi: "Şehit komutanların anısı, her onurlu Iraklı ve dünyadaki her özgür insan için çok değerlidir. Muzaffer komutanların bıraktığı eser, direniş ruhuyla ve her türlü muhalefet ile mücadeleyle devam edecektir."

Şeyh Kays el-Hazali, "Irak halkı ve bölge, terör örgütü IŞİD'e karşı kazanılan zaferin ardından güvenlik içinde yaşıyor. Irak ve Haşd Şabi, Ebu Mehdi el-Mühendis'in şehadetinden sonra eskisinden farklı. Muzaffer komutanların yolunu sürdürmek için hepimiz sorumlu davranmalıyız." diye belirtti.

Asaib-i Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri, hem dini hem de ahlaki olarak kamu menfaatinin kişisel menfaatlerin önüne geçmesi gerektiğini ifade ederek, "Şii Koordinasyon Kurulu, Irak dışından planlanmış komploların tehlikesinin açıkça farkındadır. Irak'ta kötülüğe çağıran entrikalar, İngiltere'nin arkasında olduğu istihbarat komplolarıdır. BAE'nin başta Irak olmak üzere bölgedeki gelişmelerdeki yıkıcı rolünün herkes farkında." dedi.

Şeyh Kays el-Hazali, Irak direniş gruplarının Bağdat'ın Yeşil Bölgesi'ne yapılan son saldırılarla hiçbir ilgisi olmadığını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Yeni hükümette de görev yapan siyasi partilerden biri, aynı şekilde Siyonist rejime petrol satmaya devam ediyor."



Yeni yorum ekle