400.000'den fazla Yemenli çocuk yetersiz beslenme riski altında

Pa, 30/01/2022 - 08:42

UNICEF, Yemen'in el-Hudeyde eyaletinde beş yaşın altındaki 400.000'den fazla çocuğun insani yardım eksikliği nedeniyle ciddi yetersiz beslenmeden muzdarip olduğunu bildirdi.

Welayet News  - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'na göre, el-Hudeyde vilayetindeki 2,3 milyon Yemenli çocuk yetersiz besleniyor ve 400.000'i ciddi şekilde yetersiz besleniyor.

Dünya Gıda Programı (WHO), Dünya Gıda Programının fon eksikliği nedeniyle 13 milyon Yemenliye gıda yardımını kestiğini söyledi. UNICEF'e göre, dünyadaki en kötü insani kriz iki milyon çocuğu yerinden etmek zorunda bıraktı.

Bu arada Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'de yerinden edilenlere yardım için 20 milyon dolar tahsis edildiğini duyurdu. BM, ülkede devam eden çatışmalar nedeniyle sayıları 4 milyonu aşan sivillere yönelik yardım paketi açıkladı.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, "Yemen'deki yeni yerinden edilmenin ihtiyaçlarına acilen yanıt vermek için 20 milyon dolar tahsis edildiğini" söyledi.

Griffiths, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada, "Yeni çatışmalar  insani ihtiyaçları artırdı ve 65 binden fazla insanı yerinden etti" dedi.

BM yetkilisine göre tahsis edilen miktar, konusunda daha fazla ayrıntı vermeden yeni yerinden edilmişler ve ev sahipleri de dahil olmak üzere 270 bin kişiye yardım etmeye katkıda bulunacak.

Suudi Arabistan ile müttefikleri arasında Mart 2015'ten bu yana Yemen'deki çatışmalar yüz binlerce Yemenliyi öldürdü ve yaraladı ve Yemen'deki kötüleşen sağlık durumunda önemli bir rol oynadı.

Tags: 


Yeni yorum ekle