Rusya: Haseke'deki Olaylar ABD'nin Suriye'deki Yenilgisini Gösteriyor

Cu, 28/01/2022 - 13:18

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke kentinde meydana gelen son güvenlik aksaklıklarının ABD ‘ye bağlı Kürt yetkililerin bölgeyi güvenli hale getirememesini ve başarısızlığını gösterdiğini söyledi.

Welayet News  - Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke kentindeki son güvenlik huzursuzluğunun ABD ve Washington'a bağlı Kürt yetkililerin bölgeyi güvence altına alma konusundaki acizliğini yansıttığını söyledi.

Russia Today, Rusya Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Servisi Müdür Yardımcısı Alexei Zaitsev'in düzenlediği basın toplantısında, IŞİD terörist grubunun yakın zamanda Haseke'deki el-Sina hapishanesine saldırdığını belirterek, " Amerikalıların ve yerel Kürt yetkililerin kuzeydoğu Suriye'de işgal ettikleri topraklarda güvenliği sağlama hedeflerine ulaşama gücüne sahip olmadıklarının görüldüğünü" söyledi.

Zaitsev şöyle devam etti: Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tam saygı gösterilmesi gerektiği konusundaki tutumumuzu yeniden teyit ediyoruz ve bu ülkede konuşlu yabancı güçlerinin hukuksuz varlıklarının sona ermesi ve çekilmesi ardından tüm Suriye topraklarının kontrolünü yasal yetkililere geri vereceğiz."

Rusya yetkilisi ayrıca Rusya, Suriye'deki uluslararası terörizmi ortadan kaldırmanın ve ülke içinde ve çevresinde güvenlik ve istikrarı kalıcı bir şekilde sağlamanın tek yolunun bu olduğuna inandığını belirtti.

Amerika destekli SDG güçleri, Çarşamba günü yaptıkları açıklamada içinde binlerce IŞİD’li tutuklunun bulunduğu Haseke ilindeki Sina hapishanesinin kontrolünü geri aldıklarını iddia etmişti.

Terör örgütü unsurlarının son hamlelerinde, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Hasake vilayetinin Gaviran kentindeki el-Sina hapishanesine düzenledikleri saldırıda, Suriye'de terör unsurları ile ABD destekli SDG güçleri arasında çıkan çatışmalarda yüzlerce kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

Terör örgütü IŞİD, örgütün Gaviran'daki el-Sina hapishanesinden militanlarını kaçırmak için geçen hafta hapishaneye saldırmak için büyük bir askeri operasyon başlatmıştı. SDG güçlerinin karşılık vermesiyle başlayan çatışmalar 5 gün sürmüştü.



Yeni yorum ekle