Ankara İşgal Rejimi ile İlişkilerini Geliştiriyor; 'Hamas' Tavizi Talebi

Cu, 28/01/2022 - 09:06

Ankara ile işgal rejimi arasında“normalleşme” rüzgârları eserken, işgal rejimi ‘İsrail’in Türkiye’den birtakım talepleri olduğu biliniyor. Buna göre işgal rejiminin taleplerinin başında HAMAS’ın Türkiye’deki varlığının sona erdirilmesi geliyor.

Welayet News  - AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgal rejimi Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog’un Türkiye’yi ziyaret edebileceğini açıklamıştı. İşgal rejimiyle Doğu Akdeniz’de iş birliği yapılabileceğini de vurgulayan Erdoğan, “Hedef, olumlu yaklaşımlarla bir yere varmak. Bu, kazan-kazan esasına dayalı olursa elimizden geleni yaparız” diye konuşmuştu.

Türkiye ile işgalci İsrail rejimi arasındaki normalleşmeye ilişkin talepler olduğu biliniyor.

Milli Gazete’nin haberine göre işgal rejiminin taleplerinin ilk sırasında HAMAS’ın Türkiye’deki ofisl erinin kapatılması ve HAMAS mensuplarının sınır dışı edilmesi yer alıyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıllarda Türkiye ile işgalci İsrail rejimi arasında bir “normalleşme” süreci yaşanmıştı. Mavi Marmara davasının düşürülmesiyle neticelenen süreçte İsrail rejimi, Türkiye’den birtakım taleplerde bulunmuştu. Bu talepler arasında HAMAS liderlerinden Salih el-Aruri’nin Türkiye’den sınır dışı edilmesi de yer almıştı. Türkiye, söz konusu talep karşısında tavizkar bir tavır sergilerken Salih el-Aruri de Türkiye’den ayrılmıştı.



Yeni yorum ekle