Fetih: Sadr Grubu ve Kürtlerle Görüşüyoruz

Cu, 28/01/2022 - 08:10

Irak’taki Fetih İttifakının Sözcüsü Ahmed el-Esedi, siyasi tıkanıklığın aşılması için Sadr grubu ve Kürt siyasi gruplarla görüştüklerini açıkladı.

Welayet News  - 10 Ekim’de yapılan seçimlerin ardından hala hükümetin kurulamadığı Irak’ta kurulacak hükümetin niteliği konusundaki görüş ayrılıkları sürüyor.

Seçimlerin galibi olan Sadr grubu çoğunluk hükümeti kurulmasını isterken, Koordinasyon Çerçevesi adlı siyasi platformu oluşturan siyasi gruplar uzlaşma hükümeti kurulmasındaki ısrarını sürdürüyor.

Bu görüş ayrılıkları sebebiyle yaşanan siyasi tıkanıklık devam ederken Hadi el-Amiri liderliğindeki Fetih İttifakı’nın Sözcüsü Ahmed el-Esedi, el-Gadir televizyon kanalına yaptığı açıklamada Koordinasyon Çerçevesi’nin söz konusu siyasi tıkanıklığı aşmak için Sadr Grubu ve Kürt siyasi gruplarla görüşmelerini sürdürdüğünü söyledi.

Görüşmelerden hala bir sonuç çıkmadığını belirten Ahmed el-Esedi, siyasi tıkanıklığın devam etmesi halinde olumsuz sonuçların ortaya çıkabileceğini ifade etti.

Hadi el-Amiri’den uyarı

Perşembe günü Bafil Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) heyetini kabul eden Fetih İttifakı Lideri Hadi el-Amiri, görüş ayrılıklarının sürmesinin Irak açısından olumsuz sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

KYB heyeti de görüş ayrılıklarının giderilmesi gerektiğini belirterek siyasi diyalogun Irak halkının sorunlarını çözmek için devam ettirilmesinin önemini vurguladı.

Öte yandan Koordinasyon Çerçevesi adlı siyasi platformun bileşenlerinden el-Akdu’l Vatani İttifakı’nın Lideri Falih Feyyad da Sadr grubu ile Koordinasyon Çerçevesi arasındaki diyalogun devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

Falih Feyyad, “Sayın Mukteda Sadr, Şiiler arasında fitne ve ayrılık yaratmayı hedefleyen komplonun içerisinde yer almıyor. Koordinasyon Çerçevesi de Sadr grubuun düşmanı değildir” dedi.

YDH



Yeni yorum ekle