Türkiye, Abu Dabi ve Riyad'ı destekleyerek Yemenlilerin öldürülmesini görmezden geliyor

Sa, 25/01/2022 - 08:01

Türk Dışişleri Bakanlığı, Yemen silahlı kuvvetlerinin Abu Dabi ve Suudi Arabistan'a yönelik başarılı operasyonunu kınarken bu tür saldırılara son verilmesi çağrısında bulundu.

Welayet News  - On yıl sonra Birleşik Arap Emirlikleri ile gergin ilişkilerini onaran Türk hükümeti, Yemen güçlerinin mütecaviz BAE'ne yönelik başarılı operasyonlarını kınadı.
Bu arada Ankara, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi savaş uçaklarının savunmasız Yemen halkına yönelik saldırılarına göz yumdu.

Daha önce, Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, ülkenin savunmasız insanlarını mütecaviz Suudi savaş ittifakının hava saldırılarına karşı savunmak için Abu Dabi ve Suudi Arabistan'a yönelik operasyonların ayrıntılarını açıklamıştı.

Suudi Arabistan, Amerika Birleşik Devletleri, BAE ve diğer birçok ülkenin desteğiyle, Mart 2015'ten bu yana Yemen'e saldırı düzenlerken bu ülkeyi karadan, havadan ve denizden kuşatma altına almış bulunuyor.

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen'de dayattığı savaşta şimdiye kadar 16 binden fazla Yemenli hayatını kaybederken, on binlercesi yaralanmış ve milyonlarcası da yerinden edilmiş bulunuyor.



Yeni yorum ekle