Siyonist Plan İfşa Ediliyor: Türkiye Öncülüğünde Şii-Sünni Çatışması

Sa, 25/01/2022 - 07:40

İsrail iç istihbarat servisi “Şin Bet”in eski Başkanı Amy Ayalon’un, 2012 yılında Amerikan CBS televizyonuna verdiği röportajda, Ortadoğu için planladıkları 10 yıllık tehlikeli tuzağı ince detayına kadar anlattığı ortaya çıktı. 

Welayet News  - Son yıllarda İsrail rejiminin Ortadoğu’da başlattığı normalleşme rüzgârının, bir planın parçası olduğunun anlaşıldığı röportajda, bazı Müslüman ülkelerin tuzağa alet olduğu görülüyor.

Milli Gazeteden Muhammed Özdemir’in verdiği haberde; İşgalci Siyonist İsrail rejiminin Türkiye’nin başında olduğu bir mezhep savaşı çıkarmayı planladığını yazdı.

Plan: İsrail’in güvenliği… Başrol Türkiye’ye veriliyor

Kurulan sinsi tuzakta Türkiye’ye başrolün verildiği anlaşılırken planın ana unsurunu, bölgede çıkartılacak mezhep savaşları oluşturuyor. Ayalon, verdiği röportajda, tek gayesinin İsrail’in güvenliğini sağlamak olduğunu vurgularken bölgede bir mezhep savaşı çıkarmanın İsrail rejiminin geleceği açısından hayati önem taşıdığını belirtiyor.

İsrail iç istihbarat servisi ‘Şin Bet’in eski Başkanı Amy Ayalon’un, 2012 yılında Amerikan CBS televizyonuna verdiği röportajda, Ortadoğu için planladıkları 10 yıllık tehlikeli tuzağı en ince detayına kadar anlattığı ortaya çıktı.

Son yıllarda, İsrail rejiminin Orta Doğu’da başlattığı normalleşme rüzgârının, bir planın parçası olduğu ortaya çıktı... İsrail’in ilişkilerde normalleşmeye çektiği Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ( BAE), Mısır, Bahreyn ve Cezayir gibi ülkeler, Siyonist rejimin Orta Doğu için kurduğu tuzağın birer parçası oldu. Türkiye’nin kurulan tuzakta başköşeye oturtulduğu ve Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesinden başka yol olmadığı da belirtilen talepler arasında yerini aldı...

İsrail’in gizli servisi Şin Bet (Shin Bet) Başkanı Amy Ayalon 2012’deki açıklamalarını Millî Gazete deşifre ediyor... Röportajda, İsrail’in bölgedeki kısa vadeli planlarını büyük bir iştahla açıklayan Ayalon, 10 yıllık planın (2012-2022) detaylarını bir bir açıkladı. Ayalon ayrıca, planın tek gayesinin İsrail’in güvenliğini sağlamak olduğunu sıklıkla vurguladı...

“TÜRKİYE ÖNCÜLÜĞÜNDE SÜNNİ BİR KOALİSYON KURMALIYIZ”

Ayalon açıklamasında bölgede bir mezhep savaşı çıkarmanın İsrail rejiminin geleceği açısından hayati önem taşıdığını belirtirken, Türkiye önderliğinde bölgedeki ülkelerden oluşan bir koalisyon kurma gayesindeyiz diyerek, “Ortadoğu’nun geleceğini şekillendirmemiz lazım ve bunu yapmak için Türkiye önderliğinde ve modelliğinde bir koalisyona ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

 

Siyonist Ayalon kendisine yöneltilen, “Oluşturulacak koalisyon neden Türkiye önderliğinde olmalı?” sorusunu, “Türkiye’nin yönetim tarzını Ortadoğu’ya model olarak görüyoruz, bu önemli bir nokta” şeklinde cevapladı.

“FİLİSTİN-İSRAİL DEĞİL, Şİİ-SÜNNİ ÇATIŞMASI LAZIM”

Şin Bet eski Başkanı Ayalon, konuşmasının devamında Ortadoğu’daki mücadelelere değinerek hedeflerini açıkladı. “Türkiye önderliğinde oluşacak koalisyona İsrail varlığını kabullendirirsek Orta Doğu’da büyük çatışma ‘Sünni-Şii arasında’ olacaktır, ‘Filistin-İsrail arasında değil’ diyen Ayalon bu durumun İsrail’in işine geleceğini vurguladı. Ayalon, planlarını, “Kuracağımız koalisyon ABD ve bizim tarafımızdan destek görecek ve İsrail bölgede kendine tehdit olan unsurlara karşı bir güç oluşturmuş olacak” şeklinde yorumlarken, koalisyonun diğer temel yapı taşlarını ise Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır olarak açıkladı.

PLANLAR BİR BİR TUTTU...

10 yıllık planda (2012-2022) Ortadoğu’da baş gösteren Arap Baharı ile ardından gelen iç savaş ve darbeler, İsrail’in planının nasıl da tıkır tıkır işlediğinin kanıtı nitelikle... Bu 10 yıllık süreçte, Suriye ve Irak maşa örgütlerle ‘oyun tahtası’ gibi kullanıldı ve adeta mezhep savaşlarına sahne oldu... Ayalon’un üstünde durduğu ‘Türkiye öncülüğünde bir Sünni koalisyonun kurulması’ için de İsrail’in Türkiye ile ilişkileri normalleştirmesi gerekiyor... Bununla birlikte, Türkiye’ye yakın zamanda olası bir ziyareti beklenen İsrail rejimi Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog’un bu plan dâhilinde ülkeye gelip gelmediği merak konusu oldu.



Yeni yorum ekle