Yahya Seri Suudi Arabistan ve BAE'ye Yönelik Yeni Operasyonun Ayrıntılarını Açıkladı

Pt, 24/01/2022 - 19:13

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, bugün (pazartesi) Abu Dabi ve Suudi Arabistan'a yönelik balistik füze ve insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen operasyonun ayrıntılarını açıkladı.

Welayet News  - Yemen el-Mesire ajansının haberine göre, Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Suudi Arabistan ve BAE’nin derinliklerine bugün (pazartesi) düzenlenen Yemen Kasırgası-2  operasyonun ayrıntılarını açıkladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, el-Dafra hava üssü ve Abu Dabi'deki diğer hassas hedeflerin çok sayıda Zülfikar balistik füzesiyle hedef alındığını kaydetti.

Yetkili, Suudi Arabistan'ın derinliklerinde Şarura bölgesinde ve diğer bölgelerde bulunan bir dizi askeri üssün "Samad 1" ve "Kasıf-K2" insansız hava araçlarıyla vurulduğunu söyledi.

Yahya Seri, Suudi Arabistan'ın güneyindeki Cizan ve Asir'deki kritik merkezlerin çok sayıda balistik füzeyle hedef alındığını ve operasyonun hedeflerine yüksek hassasiyetle ulaşıldığını yineledi.

Yemen silahlı kuvvetlerinin bir sonraki aşamada operasyonları artırmaya tamamen hazır olduğunu vurgulayan yetkili, BAE’deki yabancı şirketlere ve yatırımcılara artık güvenli olmadığı için BAE’den ayrılmalarını bir kez daha tavsiye etti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, BAE’nin Yemen'e yönelik saldırganlığı ve kuşatması devam ettiği sürece ülkenin hedef alınacağını kaydetti.

Suudi Arabistan ve BAE’ye (Abu Dabi) yönelik bu saldırılar, Ensarullah’ın BAE’ye insansız hava aracı ve füzelerle düzenlediği saldırıdan yaklaşık bir hafta sonra pazar gecesi ve pazartesi  erken saatlerde gerçekleşti. Operasyonlar, başta BAE olmak üzere Suudi Arabistan'a Yemen’deki saldırganlığı durdurması gerektiği yönündeki uyarılardan sonra geldi.



Yeni yorum ekle