Irak’tan BAE ve Destekçilerine: "Tarih Sizi Lanetleyecektir"

Pt, 24/01/2022 - 09:32

Yemen'e karşı BAE'yi destekleyenleri eleştiren Irak Fetih Koalisyonu üyesi, "Tarih size lanet edecek" dedi.

Welayet News  - Irak Fetih koalisyonunun bir üyesi olan Hasan Salim, BAE'yi Yemen'e karşı destekleyen bazı politikacıların eylemlerine tepki gösterdi.

Hasan Salim, BAE destekçilerine seslenerek, "Suudi-BAE savaş uçaklari Yemenli çocukları katlettiğinde vicdanınız titremedi mi? Şüphesiz tarih sizi lanetleyecektir" dedi.

 Sa'da Merkez Hapishanesine düzenlenen ve 91 kişinin ölümüne ve 266 kişinin de yaralanmasına neden olan Suudi-BAE koalisyonunun saldırısı, kınama dalgasına neden oldu. Bu bağlamda Yemen Yüksek Siyasi Konseyi, Suudi koalisyonuna karşı sert bir açıklama yaptı.

Bu konsey yaptığı açıklamada, Suudi-BAE koalisyonunun el-Hudeyde ve Sa'da'da son zamanlarda gerçekleştirdiği vahşeti şiddetle kınadı. Yemen Yüksek Siyasi Konseyi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 'Sa'da ve el-Hudeyde'de Suudilerin işlediği suç ve cinayetler cezasız kalmayacaktır.'

Açıklamada ayrıca Suudi Arabistan ve BAE'nin ABD ve Siyonist rejimin kirli maşaları olduğu belirtildi.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi ayrıca Suudi Arabistan ve BAE'ye de hitap ederek şu ifadelerde bulundu: 'Sizler, Yemen güçleriyle savaş alanında karşı karşıya gelmeyecek kadar korkaksınız. Siz katilden başka bir şey değilsiniz ve cinayet işliyorsunuz. Yemen ordusu ve halk komiteleri size güçlü bir cevap verecektir.'

İşgalci Suudi koalisyonunun Yemen'deki sivillere yönelik onlarca suç ve cinayetinin ve özellikle de en son Sa'da Merkez Hapishanesi'nin bombalanması ve yüzlerce Yemenlinin öldürülmesinin, onların BAE'nin merkezine yapılan saldırıdan duydukları öfke ve hiddetten kaynaklandığı açıktır.

Sadece işgalci Suudi koalisyonunun Yemen'de sivillere yönelik suç ve cinayetlerinin artması bile, Abu Dabi'nin merkezine düzenlenen "Yemen Fırtınası" operasyonunun ne kadar başarılı olduğunu gösteren en önemli faktörlerden biridir.

Öte yandan Yemen Ensarullah Hareketinin Sözcüsü Muhammed Abdüsselam ülkenin iletişim binasının bombalanmasına ve bunun sonucunda ülkesindeki internetin tamamen kapatılmasına tepki gösterdi. Ensarullah hareketinin Sözcüsü konuyla ilgili şunları söyledi: 'Yemen genelinde internetin kesilmesine neden olan iletişim binasının bombalanması, bu korkak düşmanın sahadaki yenilgisinin boyutunu göstermiştir.'



Yeni yorum ekle