Hz. Fatıma toplumsal ve devrimci hareketler başta olmak üzere her alanda örnek ve model olması gerekir

Pa, 23/01/2022 - 18:27

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei bugün bir grup Ehl-i Beyt (a.s) meddahını kabul ettiği görüşmede, heyetin aydınlatma cihadi merkezi olduğunu belirterek, meddahlardan millete karşı medya üzerinden yürütülen savaşta kendi rolünü ifa etmeleri gerektiğini belirtti.

Welayet News  - İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, Hz. Fatıma-ı Zehra'nın (s.a) kutlu doğum yıldönümü dolaysıyla bir grup meddaha hitap ettiği konuşmada, Hz- Fatıma'nın şahsiyetinin bazı büyük ebadına işaretle, Kuran-ı Kerim'de sarih biçimde mübahale olayına işaret edildiğini vurguladı.

İslam İnkılabı zaferinden sonra, Allah'ın lüftuyla İran toplumunun Fatımileştiğini ve geçen 43 senede kutsal savunma dönemi, bilimsel hareketi dönemi, Fahrizade gibi şehitlerin verdiği minnetsiz hizmetler döneminde ve sel ve deprem gibi doğal afetler sırasında defalarca Fatımi harekete tanıklık ettiklerini söyledi.

İmam Hamanei, Hz. Fatıma-ı Zehra'nın toplumsal ve devrimci hareketler başta olmak üzere her alanda örnek ve model olması gerektiğinin altını çizdi.

İslam İnkılabı Rehberi beyanatının devamında, düşmanın ekonomik baskı ile İslami nizam ile karşı karşıya getirmek istediği bir sırada halka toplumsal hizmetlerin verilmesinin değerli bir cihat olduğunu ifade etti.

İslam İnkılabı Rehberi beyanatının devamında "aydınlatma ve anlatma" alanını en önemli cihat arenası olarak niteleyerek, şeytani hareketler karşısında heyetlerin devrimin temel ilkeleri ve ülkülerini savunup, yaymaları gerektiğinin altını çizdi.

İmam Hamanei sözlerinin başka bir kısmında da, meddahların kutsal savunma döneminde ve 88 fitnesi sırasında iyi rol ifa edip, sınavlardan başarılı çıktıklarını, İslam Cumhuriyeti ile düşman arasındaki medyatik ve kültürel savaşta devrimci meddahların yüksek sesinin işe yaradığını kaydetti.



Yeni yorum ekle