Gazzeliler Şehit Süleymani ve El-Husi posterleri açıp Arap koalisyonunu lanetledi

Ct, 22/01/2022 - 22:32

İslami Cihad Hareketi Siyasi Birimi üyesi Halid El-Bataş Cumartesi günü Gazze'de düzenlenen mitingde, Arap koalisyonunun Yemen'de işlediği katliamda, çocuk, kadın ve savunmasız sivillerin öldürülmesine katılan ülkeler için bir yüzkarası olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Şehit Kasım Süleymani ve Yemen Ensarullah lideri Abdulmelik El-Husi'nin posterlerinin de açıldığı mitingde konuşan El-Bataş, Yemen'i destekleyen "İslami Cihat" hareketinin düzenlediği mitingde yaptığı açıklamada, Arap uçaklarının Siyonist işgal yerine Yemen'deki savunmasız sivilleri hedef aldığına dikkat çekerek, "Yemen'de masumların öldürmesini sert bir şekilde kınadığımızı belirtmek istiyoruz." dedi.

Arap koalisyonuna Yemen'de 7 yıldır işlediği cinayetlere vurgu yapan Bataş, "Masumlar evlerinde ve camilerinde öldürülüyor" dedi.

Arap liderlerin bir Arap ittifakı kurmalarının, Yemen işlerine karışmamalarının ve tarafsız kalmalarının, ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Devletleri Ligi'ni bölgede yaşanan katliamlar konusunda harekete geçirmelerinin daha iyi olduğunu vurguladı.

Ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı'nı, Arap Devletleri Ligi'ni ve Arap ulusunun onurlu insanlarını bölgede sadece "İsrail" ve Amerika'nın çıkarlarına hizmet eden Arap Koalisyonuna, Yemen'e yönelik saldırgaasınaa acilen son vermeye çağırdı.

Öte yandan Gazze'de düzenlenen gösteride Şehit Kasım Süleymani ve Yemen Ensarullah lideri Abdulmelik El-Husi, Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah ve İslami Cihat liderlerinin posterlerinin de açıldığı görüldü.



Yeni yorum ekle