Hizbullah, Suudi-BAE Koalisyonunun Yemen'e Saldırısını Kınadı

Ct, 22/01/2022 - 13:43

Lübnan Hizbullah hareketi yaptığı açıklamada, ABD destekli Suudi-BAE koalisyonunun Yemen'e yönelik düzenlediği ve onlarca kişinin şehit olması ve yaralanmasıyla sonuçlanan saldırılarını şiddetle kınayarak, Lübnan halkına destek çağrısında bulundu.

Welayet News  - Hizbullah, Yemen'deki "Suudi, BAE ve Amerikan" koalisyonunun saldırılarını ve suçlarını şiddetle kınadı.

Hareket, koalisyonun sivillere yönelik saldırılarına yanıt olarak Cuma gecesi yaptığı açıklamada, "Koalisyonun bu vahşi suçları, saldırganların gaddarlığının ve insani ve ahlaki değerlerden yoksun olduğunun bir teyididir" dedi.

Hizbullah, uluslararası toplumun bu suçlara karşı sessiz kalmasını da kınadı ve dünyadaki tüm özgür insanları Yemenlilerin yanında olmaya çağırdı.

Suudi-BAE koalisyonu dün sabah Saada eyaletindeki (kuzeybatı) merkez hapishaneyi ve bir telekomünikasyon merkez binasını hedef aldı. Hedef alınan bölgeler tamamen sivil yerleşimlerin olduğu alanlardı. Geçtiğimiz yıl bir okulu hedef alan işgal koalisyonu son saldırısında çocukların bulunduğu bir futbol sahasını hedef aldı.



Yeni yorum ekle