Amerika'nın Golan Planının Ayrıntıları

Pt, 04/06/2018 - 08:52

Siyonist bir gazete, Amerika’nın Siyonist Rejimin Golan’a hakimiyetini resmi olarak tanıma planının ayrıntılarını ortaya çıkardı.

Welayet News - Siyonist gazetelerden İsrail el-Yevm Gazetesi, Amerika’nın Siyonist Rejimin Suriye’nin Golan tepelerine hakimiyetini resmi olarak tanıma planının ayrıntılarını ortaya çıkardı ve şunları yazdı: ‘Bu planın adı, “Amerika tarafından Golan tepelerinin resmi olarak tanınmasını güçlendirme planı” dır.’

Bu Siyonist gazetenin haberine göre, bu plan geçen hafta Washington’da İsrailli ve Amerikalı çalışanlara duyurulmuş ve “Golan’da İsrail ve Amerika arasındaki ticari anlaşmaların yazılı hale gelmesini” ve “fiili değişimlerin resmi olarak tanınmasını” kapsamaktadır.

Yazılan bu plan, aynı George Bush’un Batı Şeria hakkında İsrail rejiminin eski Başbakanı Ariel Şaron’a yazdıklarına benziyor.

Amerika Kongresinin İsrail’i Golan’a hâkim kılma çabaları

Bu plan, ABD Kongresi üyelerinin ve herkesten daha çok, Senator Ted Cruz'un ABD'nin desteği ile İsrail'in Golan'a egemenliğini amaçlayan geniş çabalarının bir parçasıdır ve aynı zamanda Amerika Temsilciler Meclisi üyesi Ron De Sentes de buna benzer bir tutum içerisindedir.

Bahsedilen bu planın 6 paragrafı şöyledir:

Golan'da ortak İsrail-Amerikan projeleri için bütçe.

Golan'ı da kapsayan serbest ticaret anlaşması gibi, Washington-Tel Aviv anlaşmalarının geliştirilmesi.

Golan ürünlerinin İsrail yapımı etiketi ile gönderilmesi.

Suriye’nin Golan’a geri dönmeyeceğini belirten bir kongre belgesi sunulması.

ABD Kongresinden Golan'a delege gönderme.

Kongre tarafından İsrail'in Golan’a egemenliğinin tanınmasına dayalı belgelerin derlenmesi.

İsrail'in Golan üzerindeki egemenliğinin tanınmasının detayları henüz belirlenmemiş olsa da Kongre, sunulan tekliflerden birine dayalı olarak, İran'ın Suriye ve Lübnan'daki nüfuzu da dahil olmak üzere yapılan değişiklikler ışığında, İsrail'in Golan Tepeleri'nden geri çekileceği beklentisinin gerçekçi olmayacağını açıklayacaktır.

Harita iki İsrailli resmi delegeye verilmiştir ve Tel Aviv bu aşamada henüz bunun için bir açıklama yapmamıştır.

Bu konular, son aylarda, ABD’nin İsrail’in Golan Tepeleri’ndeki varlığını tanıma çabalarına gizlice devam etmesiyle birlikte gerçekleşmektedir.

 



Yeni yorum ekle