Yemen Enformasyon Bakanı: Denklemler Değişti; BAE'nin Tamamı Menzilimiz Dahilinde

Sa, 18/01/2022 - 16:26

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Enformasyon Bakanı Zeyfullah Şami, Tesnim haber ajansına verdiği demeçte, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin BAE topraklarının derinliklerinde gerçekleştirdiği yeni operasyonu meşru ve yasal bir adım olarak nitelendirdi.

Welayet NewsZeyfullah Şami, yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin BAE'ye saldırısı, yasal ve meşru bir yanıtın parçasıydı ve BAE'nin Yemen halkına yönelik sürekli saldırılarının ve askeri eylemlerinin tırmanmasına yanıt olarak gerçekleştirildi."

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Enformasyon Bakanı, "BAE, Yemen'den çekildiğini daha önce resmi olarak duyurduğu halde bu saldırıları gerçekleştiriyor; güçlerini geri çekmemekle kalmamış, hava saldırılarını yoğunlaştırmış ve Yemen'e ve halkına karşı komplolarını artırmıştır." dedi.

Yemenli yetkili, "Bu operasyonun BAE'ye en önemli mesajlarından biri, Yemen'e yönelik saldırı ve cinayetleri devam ettiği sürece bu ülkedeki her noktanın hedefimiz dahilinde olduğunu anlaması gerektiğidir. Denklemler değişti ve ne Yemen halkı ne de Yemen silahlı kuvvetleri eli bağlı durmayacak." diye belirtti.

BAE medyası, dün öğleden sonra Abu Dabi'nin Musaffeh bölgesinde, ilk araştırmalara göre bir drone saldırısının neden olduğu bir yangın çıktığını bildirdi. Dakikalar sonra, Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, BAE'nin derinliklerinde bir operasyon gerçekleştirdiklerini ve operasyonun ayrıntılarını yakında açıklayacaklarını duyurdu.

Tags: 


Yeni yorum ekle