Ensarullah: BAE, Yemen'e Müdahaleyi Bırakıp Özür Dilemelidir

Sa, 18/01/2022 - 16:15

Ensarullah Hareketi'nin bir üyesi, Abu Dabi Veliaht Prensi'nin Koreli yetkiliyle yapacağı görüşmenin Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin ülkedeki operasyonunun ardından iptal edilmesinin ardından şu açıklamada bulundu: "Misilleme operasyonu bugün Abu Dabi'ye birkaç mesaj verdi."

Welayet News  - Ensarullah Hareketi siyasi bürosu üyesi olan Abdul Vahhab el-Mahbeşi, yaptığı açıklamada: "BAE topraklarının derinliklerini hedef almak, Yemen'e yönelik saldırılara ve Yemen'in adaları, limanları, karasuları ve eyaletlerinin işgaline karşı meşru bir yanıttır. Dolayısıyla bu saldırılara ve işgale meşru yanıt vermek saldırıya uğrayan kişinin meşru hakkıdır." dedi.

Ensarullah'ın BAE'ye yönelik pazartesi gecesi gerçekleştirdiği operasyonun ardından Abdul Vahhab el-Mahbeşi, Tesnim haber ajansına yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Bugünkü operasyon, Abu Dabi'nin tekfirci terör gruplarına saldırı ve destek konusundaki ısrarı, terörü kullanması ve bazı bölgelerde Siyonist rejimi istikrara kavuşturma arzusu nedeniyle gerçekleştirildi. Yemen'deki bu bölgeler BAE tarafından işgal edilen bölgelerdi.  Özellikle BAE'ye bağlı el-Amalige [kuvvetlerinin] saldırılarından sonra Şebva'da yakın zamanda işgal edilen bölgelerdir."

Ensarullah Hareketi üyesi, "BAE, kendi milislerini oluşturarak ve bu paralı askerlere gemilerle silah göndererek Yemen'de barışı ve sosyal güvenliği tehdit ediyor." dedi.

Ensarullah Hareketi üyesi, "Bu operasyonla BAE'ye verilen mesaj, Yemen'in iç işlerine karışmayı bırakması ve güçlerini Yemen topraklarından çekmesiydi. Bunun yanında, Yemen'deki saldırgan koalisyondan ayrılmalı ve bu ülkeden özür dilemeli ve koalisyona katılımının ve saldırıların sonuçlarının sorumluluğunu üstlenmelidir." diye belirtti.



Yeni yorum ekle