İran Her Zaman Mazlumların Yanında Oldu

Pt, 04/06/2018 - 08:45

Direniş Alimleri Birliği Başkanı; İran’ın duruşunu ve bu ülkenin her zaman dünya mazlumları ve mustazaflarının yanında olan Filistin, Irak ve Suriye’deki rolünü takdir etti.

Welayet News - Direniş Alimleri Birliğinin Başkanı Şeyh Mahir Hammud, Beyrut’ta düzenlenen İmam Humeyni’nin (ra) vefatının yirmi dokuzuncu yıldönümü merasiminde; İran İslam Cumhuriyeti’nin duruşunu ve bu ülkenin her zaman dünya mazlumları ve mustazaflarının yanında olan Filistin, Irak ve Suriye’deki rolünü takdir etti.

Bu merasimde Lübnan Meclis Başkanının mesajı da okundu. Nebih Berri şu ifadelerde bulundu: ‘İran her zaman Lübnan halkının İsrail’e ve diğer terörist gruplara karşı cesur direnişini desteklemiştir ve Lübnan’ın, ordunun ve halkın işgalci rejimi başarısızlığa uğratan zaferine ortaktır.’

İran’ın Beyrut’taki elçisi Seyyid Ahmet Hüseyni de bu merasimde İran’ın Lübnan Büyükelçisi Muhammed Fetihali’nin mesajını okudu.

Bu merasimde, Lübnan milletvekillerinden Eyüp Hamid, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’nin konuşmalarını okudu ve şu açıklamalarda bulundu: ‘Amerika Başkanı Donald Trump’ın Nükleer Anlaşmadan çıkmasının ve Washington’un İran’a karşı yeni yaptırımlar uygulayacağı yönündeki tehditlerinin ardından, İran anlaşmalı ülkelerle Nükleer Anlaşmayı korumak için ılımlı bir diplomasi takınmıştır.

İran’ın diplomasisi, nükleer enerjiden onu gerçekten geliştirmek ve İran halkının yaşam standartlarını iyileştirmek için barışçıl bir şekilde kullanmak istediğini göstermektedir.

İran aynı zamanda Amerika ve İsrail’in herhangi bir askeri ahmaklığına karşı kendini savunma gücünü arttırmaya çalışmaktadır.

İran her zaman Lübnan halkının İsrail’e ve diğer terörist gruplara karşı cesur direnişini desteklemiştir ve Lübnan’ın, ordunun ve halkın işgalci rejimi başarısızlığa uğratan zaferine ortaktır.’

Bu merasimin devamında Şeyh Ahmet Kaplan da Lübnan Şiileri Yüksek İslam Konseyi Başkanı Şeyh Abdülemir Kaplan’ın konuşmalarını okudu ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bu büyük günde bütün dünyaya İmam Humeyni’nin (ra) bugün daha fazla etki gösterdiğini açıklıyorum. Öyle ki Amerikalı bir muhabir bile bugün Amerika başkanın zihnini Hizbullah, İran Hükümeti ve İmam Humeyni ile ilgili ondan fazla konunun meşgul ettiğini söylüyor ve bu, İran’ın başarısının büyük bir göstergesidir.

Suriye, direnişin ve zaferlerin ülkesi, İran’ın, Irak’ın Yemen’in, Lübnan’ın ve Gazze’nin müttefikidir ve onların füzeleri İsrail için büyük bir kabusa dönüşmüştür.’

Dünya Direniş Alimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hammud da İmam Humeyni’nin (ra) vefatının yirmi dokuzuncu yıldönümü merasiminde şunları söyledi: ‘Biz, 2007 yılında amacı Lübnan toplumu ve halk arasında ihtilaf, ikilem ve ayrım çıkarmak olan birçok mezhebi bölücülük faaliyetini etkisiz hale getirdik.’

Şeyh Mahir Hammud aynı zamanda İran’ın duruşunu ve bu ülkenin her zaman dünya mazlumları ve mustazaflarının yanında olan Filistin, Irak ve Suriye’deki rolünü takdir etti.

 



Yeni yorum ekle