ABD'nin el-Tenef'deki Hedefi Tahran ve Şam Arasındaki İletişimi Kesmek

Pt, 17/01/2022 - 14:37

ABD'nin eski Suriye elçisi, ABD güçlerinin Suriye'nin güneyinde bulunmasının asıl sebebinin Tahran ve Şam arasındaki bağları kesmek olduğunu itiraf etti.

Welayet News  - James Jeffrey, Amerikan kuvvetlerinin yurtdışında bulunmasının amacının, Amerika Birleşik Devletleri ve müttefiklerinin güvenlik çıkarlarını güçlendirmek ve diğer ülkelerde bulunarak dış politikayı desteklemek olduğunu söyledi.

Eski ABD elçisi ayrıca, ''ABD birliklerinin el'Tenef üssünde (güney Suriye) bulunmasının nedeni, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a Tahran ve Şam arasındaki bağların kesilmesi için baskı yapmak olduğunu'' söyledi.

Eski ABD'li diplomat, ABD birlikleri bir ülkede bulunduğu sürece diğer ülkelerden askerlerin varlığına izin vermeyeceklerini ve Suriye'de tamamen aynı ilkeyi uygulayacaklarını vurguladı.

Daha önce, eski bir ABD politikacısı Ron Paul, Washington'un Suriye'de terör hedefleri doğrultusunda askeri operasyonlar yürüten IŞİD'le savaştığını iddia ettiğini vurgulamıştı.

Paul ayrıca ABD'nin, İran'ın Suriye hükümetine verdiği destekten memnun olmadığını ve bu nedenle Suriye'de birkaç üssü işgal ettiğini açıkladı.



Yeni yorum ekle