BM: Yemen'in Gıda Rezervleri Hızla Azalıyor

Pt, 17/01/2022 - 12:25

Birleşmiş Milletler, Yemen'in gıda rezervlerinin keskin bir şekilde azaldığı ve ülke nüfusunun yarısından fazlasının açlık çektiği konusunda uyardı.

Welayet News  - Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, geçtiğimiz günlerde işgalci Suudi koalisyonu ve müttefiklerinin Yemen halkına karşı devam eden savaşı ve bu ülke halkına karşı uyguladığı gıda ambargosu ve kuşatmanın büyük felaketlere yol açtığı konusunda uyardı.

Yemen nüfusunun yarısından fazlası (yaklaşık 16,2 milyon kişi) şiddetli açlık çekiyor ve 5 yaşın altındaki çocukların yüzde 50'si (2,39 milyon kişi) ciddi şekilde yetersiz besleniyor.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı şu açıklamalarda bulundu: ‘Yemen'deki en savunmasız gruplara yardım etmek için 813 milyon dolara ve kıtlığın eşiğindeki ailelere ilk yardım sağlamak için 1,97 milyar dolara daha ihtiyaç var.

İşgalci Suudi koalisyonunun Yemen'e karşı devam eden savaşı ve bu ülkenin kuşatılmasının yol açtığı derinleşen ekonomik kriz, milyonlarca Yemenlinin daha fazla yoksullaşmasına neden oldu ve kötüleşen durum ve salgının yayılması göz önüne alındığında, şu anda Yemen'de çeşitli insani yardımlara ihtiyaç duyan 20 milyon insan var.

Şu anda Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen işgalci gruplarla direniş grupları ve Yemen ordusu arasında Marib, Cevf, Bayda, Şabva, Hudeyde ve diğer şehirlerde yaşanan yoğun çatışmalar nedeniyle insani yardım çalışmaları daha da zorlaştı.’

Yemen, 2014 yılından bu yana işgalci Suudi koalisyonu liderliğinde ve onu destekleyen kuvvetler tarafından başlayan çatışmalara, savaşa ve istikrarsızlığa şahit oluyor ve yaşanan bu olaylar bu ülkenin durumunu daha da kötüleştiriyor. Suudi Arabistan'ın Yemen'i işgali, dünyanın en kötü insani krizlerinden birine neden oldu.



Yeni yorum ekle