Emir Abdullahiyan BM Suriye Özel Temsilcisi ile görüştü

Pa, 16/01/2022 - 13:49

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan üst düzey bir heyetin eşliğinde Tahran’da bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ile görüştü.

Welayet News - İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan İranlı yetkililerle görüşmek üzere üst düzey bir heyetin eşliğinde Tahran’da bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan bu görüşmede Suriye'de ulusal diyalog, barış ve istikrara katkılarından dolayı BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen’e teşekkür ederek, İran’ın bu konuda kendisine yardımcı olmaya çalışacağını vurguladı.

İran’ın Suriye krizinin siyasi çözümüne ilişkin görüşünü açıklayan Emir Abdullahiyan, Suriye'deki ABD güçlerinin yasadışı varlığının yanı sıra Siyonist Rejim’in bu ülkeye saldırılarının Suriye'deki siyasi çözüm sürecini ihlal ettiğini belirterek, BM’nin ve uluslararası toplumun bu konuyla ilgilenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Emir Abdullahiyan, "Suriye krizi mülteci sorunu ve Suriye'ye yönelik yaptırımlar dikkate almaksızın doğru yöne yönledirilemez" dedi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen de Suriye’deki durumu istikrarlı olarak nitelendirerek, mevcut durumda iki tarafın da bu ülkede rejim değişikliğinden bahsetmediğini söyledi.

Pedersen ayrıca Suriye’nin ulusal egemenliği, siyasi istikrarı ve toprak bütünlüğünü vurguladı.

Geir Pedersen ayrıca dün Tahran’da İran Dışişleri Bakanı Özel Siyasi İşlerden Sorumlu Kıdemli Danışmanı Ali Asgar Haci ile bir araya gelmişti.

Emir Abdulahiyan ve Pedersen daha önce ABD'nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu Toplantısı sırasında bir araya gelerek Suriye meselesini görüşmüştü.

Tags: 


Yeni yorum ekle