Hizbullah: ABD ve Suudi Arabistan Lübnan'a karşı ekonomik savaş başlattı

Pa, 16/01/2022 - 08:54

ABD ve Arabistan’ın Lübnan'a karşı yürüttüğü ekonomik savaşa değinen Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı, direnişi yenebileceklerini sananların büyük bir hata ve yanılgıya düştüklerini vurguladı.

Welayet News - Lübnan Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, Cuma namazı hutbesinde şunları söyledi: ‘ABD ve Suudi Arabistan hükümetleri, siyasi ve seçim seçeneklerini değiştirmeleri için Lübnan'a baskı yapmak adına tüm silahları ve araçları kullandıkları çirkin bir ekonomik ve mali savaş başlattı.

ABD ve Arabistan’ın Lübnan'a karşı yürüttükleri ekonomik ve mali savaştaki yöntemleri arasında, dolar kurunu manipüle etmek, diğer ülke ve hükümetlerin Lübnan'a yardım sağlamasını engellemek, Lübnan'da yolsuzluk yapan kişileri desteklemek ve Lübnan Merkez Bankası Başkanı Riyad Seleme’nin yargılanmasına izin vermemek, krizlere çözüm bulma sürecini engellemek, Lübnan yargı sistemini siyasallaştırmak ve ülke malını ve parasını israf edenlerin yargılanmasını engellemek için bu konuya müdahalede bulunmak yer alıyor.

Lübnan'a karşı ABD ve Arabistan’ın bu açık ekonomik ve mali savaşı yoldayken, gelip “Lübnan'ın neresi kuşatma altında, bu kuşatma tamamen bir iddia ve yalan!” diyen bazı kişiler var.

Doların fiyatının çılgınca yükseldiği ve bu zor durumda Lübnan'a kimsenin yardım etmesine izin verilmediği ve ülkedeki bankaların aldığı finansal eylem ve kararların doğrudan mevduat sahiplerini hedef aldığı bir durumda, bazıları merkez bankası başkanının zarar görmesine izin vermiyor. Bu kişiler, ülkenin kamu malını ziyan eden birinin yargılanmasını ve aynı zamanda mali ceza soruşturması sürecini de engellemektedir. Bu Lübnan’ın kuşatılması demek değil mi?

Seçim savaşında dolar ile oynamak Lübnanlılar için nefret uyandıran bir hareket ve ucuz bir şantajdır ve bu oyun ve bunun failleri tamamen herkes tarafından bilinmektedir. Dolarla oynayan, halkı aç bırakan ve Lübnan krizinden faydalanarak Lübnan halkına seçimlerde siyasi tercihlerini değiştirmesi için baskı yapanların kimler olduğu iyi biliniyor. Bu tarafların başında, Lübnan Güçleri Partisi var ve bu partinin başkanı açıkça "Doları sabitlemek için bizi seçin" demiştir.

Eğer onlar, bu alçak, ahlaksız ve insanlık dışı yöntemlerle insanların ruh halini ve inançlarını değiştirebileceklerini, istediklerini elde edebileceklerini, ikinci direnişi yenebileceklerini zannediyorlarsa büyük bir yanılgı içindedirler.’

Şeyh Ali Damuş, Lübnan krizinden istifade etmek ve direnişin imajını zedelemek isteyenlere hitap ederek şunları söyledi: ‘Yalanları ne kadar yaymaya ve gerçeği çarpıtmaya çalışsanız da, halk Lübnan'ı korumak için fedakârlık yapanlarla ülkeye karşı komplo kuran ve suç işleyenleri birbirinden çok iyi ayırt edebilir. Parlamenter azınlık ve çoğunluk dışında hiç kimse Lübnan'ın direniş pozisyonunu ve ulusal ilkelerini değiştiremez ve Lübnan'ı geriye doğru itemez.

Direniş, Lübnan'ın çıkarlarını isteyen herkesle birlikte çalışıyor, böylece gelecekteki parlamento Lübnanlıların iradesine tabi olacak ve yabancıların iradesine bağlı olmayacaktır. Hizbullah ayrıca, ABD ve İsrail'in çıkarlarının peşinde olan taraflarla değil, Lübnan direnişinin kimliğini koruyan ve Lübnan halkının çıkarları için uğraşan bir kuruluşlarla işbirliği yapıyor.’



Yeni yorum ekle