Suudi Arabistan'da sivil itaatsizlik başladı

Pa, 16/01/2022 - 08:36

Suudi Arabistan'da bu ülkenin Veliaht Prensi'nin Emri Bil'maruf Nehyi Anil Münker Kurumu'ndan başlattığı siyasetlerine karşı sivil itaatsizliğin başladığına dair işaretler gelmeye başladı.

Welayet News - Suudi Arabistan'da İyiliğin Yayılması ve Kötülüğün Engellenmesi adlı (Emri Bil'maruf Nehyi Anil Münker) kurum, ülkenin Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın  yeni siyasetlerine karşı çıkarak kurumda çok sayıda istifaya neden oldu.

Arabistan polis güçlerinden Faysal, "Geçmişte iyiliği emredip kötülükten men etmek Suudi Arabistan'da ülkede dini ve ahlaki erdemi teşvik eden tek tanınmış kurumdu, ancak bugün pratikte toplumdaki en önemli eğlence  kurumu" dedi.

Geçen hafta, Suudi Arabistan'ın Cazan kenti cadde ve sokaklarında dans eden kadınların fotoğrafları, sosyal medyada ve ağlarda geniş çapta yayınlanırken, bu durum  halkın öfkesine ve Veliaht Prens'in siyasetlerinden memnuniyetsizliğe neden oldu.

Eğlence, Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonunun önemli bir parçası olarak kabul ediliyor.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ekonomik projelerini onaylamak için eğlence sektörüne güveniyor ve pervasız politikalarıyla Suudi gençliğini yönlendirmek ve Suudi Arabistan'da yolsuzluk ve yozlaşmayı yaymak için eğlence sektörüne büyük meblağlarda para harcıyor.



Yeni yorum ekle