Rusya ile Ukrayna gerilimi tırmanıyor

Ct, 15/01/2022 - 23:11

ABD'nin ardından İngiltere de Ukrayna'nın işgalini haklı çıkartmak için Rusya'nın dezenformasyon yaydığını iddia etti. Rusya ise söz konusu iddiaları reddetti.

Welayet News - ABD'nin, Ukrayna'yı işgal için Rusya'nın bahane yaratmaya çalıştığı iddialarının ardından, İngiltere de Rusya'yı Ukrayna'ya yönelik dezenformasyon kampanyası yürütmekle suçladı. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, bu şekilde Rusya'nın Ukrayna'yı istikrarsızlaştırarak, işgalini haklı çıkartacağını ifade etti. Truss, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Rusya saldırganlığına son vermeli, tansiyonu düşürmeli ve ciddi görüşmelere açık olmalı" dedi.

ABD'den "bahane" yaratma suçlaması

ABD hükümetinden Cuma günü yapılan açıklamalarda da Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmek için bahane yaratmaya çalıştığı öne sürüldü.

Bir soru üzerine CNN televizyonunun bu yöndeki haberlerini teyit eden Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Rus hükümetinin Ukrayna'ya bir işgal hazırlığı içinde olduğundan kaygı duyuyoruz" şeklindeki sözlerini tekrarladı. Bu planların bir parçası olarak Rusya'nın Ukrayna'yı işgal için bir "bahane yaratma" zemini oluşturduğunu öne süren Psaki, Ukrayna'yı suçlayacak "sabotaj eylemleri ve bilgi operasyonlarının" buna dahil olduğunu söyledi. Psaki, "Ocak ayı ortası ile Şubat ayı ortasında başlayabilecek askeri işgal" öncesinde Rusya'nın bu eylemlere başlamayı planladığını öne sürdü.



Yeni yorum ekle