Nuceba Hareketi, Suudi Arabistan'ın İdam Kararına Tepki Gösterdi

Cu, 14/01/2022 - 07:39

Nuceba İslami Direniş Hareketi Genel Sekreteri, Suudi Arabistan'da mahkemenin iki Bahreynli Şii genci ölüm cezasına çarptırmasına tepki gösterdi.

Welayet News  - Suudi Arabistan'da iki Bahreynli Şii gencin idamına tepki gösteren Şeyh Ekrem el-Kaabi, Suudi rejiminin suçlarına karşı uluslararası sessizliği eleştirdi ve hareketin Suudi rejimi zulmü altında yaşayan mazlum milletlerin yanında yer alacağını ve onların sesi olacağını söyledi.

Irak Nuceba İslami Direniş Hareketi lideri Şeyh Ekrem el-Kaabi, dünyanın Al-i Suud'un feci ve insanlık dışı cinayetlerini görmezden gelmesini eleştiren yazısında şöyle dedi: "Vahhabi-tekfiri rejimi, çeşitli bölgelerde Ehl-i Beyt'in (a.s) takipçilerine karşı en şiddetli baskı biçimlerini uygulamaya devam ediyor."

Direniş Hareketi lideri yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Al-i Suud rejimi, Bahreyn'de ve bölgede masum vatandaşlara yönelik soykırımı daha ne kadar sürdürecek? Bu suçlara yönelik sessizlik ve kayıtsızlık daha ne kadar devam edecek? Al-i Suud rejimi tarafından iki Bahreynli'nin idamı "mezhepçi" bir eylemdir."

Suudi temyiz mahkemesi, iki Bahreynli genç olan Cafer Sultan ve Sadık Samir'in idam cezalarını onadı. Suudi mahkemesinin kararının ardından Bahreyn'in Dar Kelib bölgesindeki bir grup halk Suudi yetkililerin sert kararına karşı olduklarını ifade eden gösteriler düzenledi.

Dar Kelib bölgesinden olan bu iki genç, Suudi Arabistan'ı Bahreyn'e bağlayan "Kral Fehd Köprüsü'nü havaya uçurmaya çalışmak" gibi uydurma suçlamalarla 8 Mayıs 2015'te tutuklandı.

İnsan hakları kuruluşları, bu iki Bahreynli gencin Suudi güvenlik güçleri tarafından işkence gördüklerini belgeledi.



Yeni yorum ekle