Dünya Sessiz; Filistinli George Floyd'a Kim Yardım Edecek?

Per, 13/01/2022 - 18:35

Filistin'de, en son örneği çarşamba günü işgal altındaki el-Nakab'da gerçekleşen "George Floyd'un öldürülme hikayesine" benzer birçok olaya tanık olduk.

Welayet News  - Filistin Enformasyon Merkezi yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Yaklaşık iki yıl önce, Afrika kökenli Amerikan vatandaşı George Floyd'un bir polis memuru tarafından dizini boynuna koyması suretiyle nefessiz bırakılarak öldürülmesinin hikayesi manşetlere çıktı ve dünya tarafından kınandı.

Ancak Filistin'de buna her zaman tanık oluyoruz. En son örneği çarşamba günü işgal altındaki el-Nakab'da meydana geldi. İsrail işgal ordusunun askerleri tarafından, Amerikalı George Floyd'un öldürülmesine benzer bir şekilde bir Filistinli gencin vahşice dövülmesine ve tutuklanmasına şahit olduk.

Bu iki olayda farklı olan, dünyanın buna tepki verme şeklidir. Filistin'de bu tür olaylara genellikle sessizlik ve ihmal eşlik eder. Bu da işgalci rejimin hiçbir intikam ve ceza korkusu olmadan bu savunmasız ulusa karşı işlediği suçları sürdürmesine ve hatta tırmandırmasına yol açmıştır!

Filistinli George Floydlara kim yardım edecek?!

download_4.jpeg

Tags: 


Yeni yorum ekle