Yahya Seri Açıkladı; BAE Ağır Kayıplar Verdi

Çar, 12/01/2022 - 19:56

Yemen ordusu, güçlerinin Yemen'in güneyinde BAE'ye bağlı paralı askerlere ve IŞİD unsurlarına ağır zayiat verdiğini açıkladı.

Welayet News  - Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bu öğleden sonra (Çarşamba) BAE paralı askerlerinin Şebva eyaletinde (güney Yemen) ağır kayıplar verdiğini açıkladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Allah'a şükür güçlerimiz son günlerde Şebva vilayetinde çetelere ve IŞİD unsurlarına ağır kayıplar verdirdi, ölü sayısı 515'i aştı. Bunlardan 850'si yaralandı ve istihbarat kaynaklarına göre 200'den fazlası da kayıp.

Yahya Seri, harekatın kesin detaylarının yakında açıklanacağını kaydederek, Yemen ordusu ve halk komitelerinin IŞİD unsurlarına ve BAE paralı askerlerine karşı çıkarak bir cihat, kahramanlık ve fedakarlık destanı yazdığını söyledi.

Açıklamanın sonunda, Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, Yemen'i, halkını savunmaya ve zafere kadar BAE ile yüzleşmeye tam hazır olduğunu vurguladı ve BAE'nin saldırgan eylemlerinin sonuçlarının ağır olacağını ve BAE'nin bu sonuçlara katlanması gerektiği konusunda uyardı.

Tags: 


Yeni yorum ekle