Suudilerin Sahte Videosuna Ensarullah Hareketi Tepki Gösterdi

Çar, 12/01/2022 - 09:11

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti sözcüsü, Suudi koalisyonu sözcüsünün el-Hudeyde füze sahasına atfedilen filmin sahte olduğunu itiraf etmesine yanıt olarak şunları söyledi: ‘Hata payı denilen şey, işgalcilerin ABD'nin desteğiyle Yemen halkına karşı defalarca işledikleri en büyük günahtır.’

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti, işgalci Suudi koalisyonu sözcüsünün el-Hudeyde füze sahasıyla ilgili bir klipin uydurma olduğunu itiraf etmesine tepki gösterdi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Müzakere Heyeti Başkanı, Muhammed Abdüsselam şunları söyledi: ‘İşgalci koalisyonun sözcüsünün, aslında filmler dışında var olmayan füze sahalarından klipler yapıldığını itiraf etmesi ve bu rezalete hata payı demesi hem komik hem de acınasıdır.

Her defasında işgal ve acımasız saldırıların doğal bir sonucu olarak kurbanları siviller olan bu hata payları, ABD’nin desteğiyle aziz milletimize karşı yapılan en büyük hata ve günahtır.’

Salı günü Yemen'in Şebve eyaletine giden Suudi koalisyonunun sözcüsü Turki el Maliki, bu koalisyonun Yemen ordusunun füze deposuna ilişkin son videosunun sahte olduğunu resmen kabul etti.

Suudi koalisyonu geçtiğimiz günlerde Yemen ordusuna ait olduğu iddia edilen bir silah deposunun videosunu yayınladı. Ancak sadece birkaç saat sonra medya, bu videonun bir Amerikan filminden alıntı olduğunu ortaya çıkardı.

Turki el Maliki, dün akşam Yemen'in Şebve eyaletinin valisi ile düzenlediği basın toplantısında sahte video yayınlandığını resmen kabul etti. Ancak şu iddialarda bulundu: ‘Operasyonel ve medya olaylarının güvenilirliğine ve şeffaflığına bağlıyız.

Yanlışlıkla elimize tartışmalı bir video geçti ve bu, kaynaklarla bağlantı kurma konusundaki bir hata payıydı.’



Yeni yorum ekle