Emir Abdullahiyan İsmail Haniye ile Görüştü

Sa, 11/01/2022 - 22:43

Katar'da bulunan İran  Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile İran'ın Doha Büyükelçiliği'nde görüştü.

Welayet News  - Bu görüşmede Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin meselesine ilişkin ilkeli görüşünü açıkladı.

 Siyonist işgalcilerin Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze ve İşgal Altındaki Filistin Topraklarına yönelik vahşi suçlarını, işgalci rejimin Filistin halkına ve kutsallıklarına yönelik saldırganlık ve suçlarını İslam ümmetinin kalbinde kanayan bir sorun olarak kınadı.

Halkın meşru savunmasında İran İslam Cumhuriyeti'nin desteğini ve Siyonist rejimin işgaline karşı Filistin direnişine olan desteği vurguladı.

Hamas İslami Direniş Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye de, Siyonist rejimin devam eden saldırganlığına karşı mücadelede Filistin halkına verdiği destek için İran İslam Cumhuriyeti'ne teşekkür etti.

Rejimin isyanlarına karşı kararlı tavırlar almak için İslami, Arap ve uluslararası mevzilerin seferber edilmesi çağrısında bulundu.



Yeni yorum ekle