Irak Hizbullah’ı Uyardı: Hükümet Ne ABD’ye Ne BAE’ye Bağımlı Olmalı

Pa, 09/01/2022 - 13:14

Irak Hizbullah Tugaylarının güvenlik sorumlusu, gelecek hükümetin "Ne Doğulu, ne Batılı, ne Amerikalı, ne İngiliz ne de BAE’li" olması gerektiğini vurguladı.

Welayet News  - Irak Hizbullah Tugaylarının Güvenlik Sorumlusu Ebu Ali Askeri, gelecekteki hükümetin tamamen Iraklı olması gerektiğini vurguladı.

Ebu Ali Askeri şu ifadelerde bulundu: ‘Gelecekteki hükümet "Ne Doğulu, ne Batılı, ne Amerikalı, ne İngiliz ne de BAE’li" olmalıdır.

Sünni ve Kürt partilerin, daha büyük partinin belirli bir tarafı lehine müdahalesi ülkeyi istikrarsızlaştıracaktır.

Bir tarafın intikam alma ve çoğunluğu daha büyük partiden uzaklaştırma girişimi, ihtilafa neden olacaktır.

Seçimlerde yaşananlar en büyük sahtekârlıktı ve bu, sahtekârların başkalarının haklarına el koyma hakkına sahip olduğu anlamına gelmiyor.’

Bu bağlamda Ketaib Hizbullah da bu ayın yedisinde yaptığı açıklamada, Irak parlamento seçimlerinde yaşananların Irak halkının tarihindeki en büyük sahtekârlık olduğu vurgulandı.

Ketaib Hizbullah Tugayları şu açıklamalarda bulundu: ‘Iraklıların haklarına el koyan kimseler, Suudi-Amerikan-Siyonist şer koalisyonu tarafından desteklendi. Bu şer koalisyonu Irak halkını kendi kötü niyetleri karşısında teslim olmaya mecbur bırakarak kendi gündemini ilerletmek istedi.

Irak yargısına, özellikle ABD büyükelçisi ve BM Genel Sekreteri'nin Irak özel temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert tarafından şantaj, tehdit ve baskı uygulandı.’

Irak seçimleri 10 Ekim 2021’de yapıldı ve Irak Yüksek Seçim Kurumu 30 Kasım 2021’de parlamento seçimlerinin nihai sonuçlarını açıkladı.

Nihai seçim sonuçlarına göre, Mukteda es-Sadr liderliğindeki Sadr Grubu 73, Eski Meclis Başkanı Muhammed Halbusi'nin Takaddum Partisi 37, eski başbakanlardan Nuri el-Maliki liderliğindeki Kanun Devleti Koalisyonu 33, Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) 31, Haşd Şabi’nin siyasi uzantısı Hadi el-Amiri liderliğindeki Fetih Koalisyonu 17, Sünni siyasetçi Hamis Hançer'e bağlı Azim Koalisyonu 14, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Goran'dan oluşan ittifak 17, Yeni Nesil Hareketi 9, Nasıriye merkezli İmtidad Koalisyonu 9 sandalye elde etti.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok siyasi grup, seçimlerde sahtekârlık yapıldığına inandıklarını belirterek Yeşil Bölge girişinde oturma eylemi düzenledi. “El-Attar el-Tansiki” olarak adlandırılan Irak Şii Koordinasyon Komitesi ve Fetih Koalisyonu, Kanun Devleti, Asaib Ehli Hak, Ketaib Hizbullah ve diğer Şii hareketleri bu sonuçlara en fazla itiraz edenlerdi.



Yeni yorum ekle