BAE Bağlantılı Paralı Militanların Kıdemli Lideri Öldürüldü

Pa, 09/01/2022 - 12:50

Fars Haber Ajansı Uluslararası Grubu'na göre, Yemen askeri kaynakları, Yemen'in Şebva eyaletinde düzinelerce BAE bağlantılı paralı askerin öldürüldüğünü bildirdi.

Welayet News  - Kaynaklar el-Haber el-Yemeni haber sitesine, "Sanaa güçleri Cumartesi günü Bican (Yemen'in güneyinde) çevresindeki BAE'ye bağlı güçlerin büyük bir toplanma yerini balistik füzeyle hedef aldı" haberini aktardı.

Bu kaynaklara göre, saldırı sırasında, "El-Amelika" adlı grubun üçüncü tümeninin lideri "Mecdi el-Radfani" ve çok sayıda arkadaşı öldürüldü. Saldırı Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirildi.

Üçüncü Bölüm, BAE'ye bağlı en büyük bölümlerden biridir. El-Haber el-Yemeni, "son birkaç gün içinde tümen kuvvetlerinin yarısından fazlasının öldürüldüğünü ve yaralandığını" bildirdi.

Ayrıca askeri bir yetkili el-Amelika Tugayı 2. komutanı "Semih Ceradeh el-Sabihi"nin Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından Şebva’da düzenlenen bir operasyon sırasında öldürüldüğünü bildirdi.

 Semih el-Sabihi’nin ölümü BAE için büyük bir kayıp. En önemli Selefi saha komutanlarından biriydi. BAE'ye bağlı paralı askerler Şebva’daki Bican şehrine saldırmaya hazırlanıyorlardı, ancak el-Sabihi'nin ölüm haberi onları çok etkiledi.

Suudi koalisyonuna yakın medya kuruluşları da el-Sabihi'nin ölümünü doğrulayarak, onun Asilan cephesinde ve Yemen Silahlı Kuvvetleriyle yapılan bir savaşta öldürüldüğünü belirtti.

Yemen askeri kaynakları geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Yemen'in Şebva eyaletini el-Kaide terörist unsurlarına devretmeye çalıştığını bildirdi. Bu gruptaki militanların çoğu Selefi-Tekfirci hareketlerden geliyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle