İran ABD'ye Yönelik Yaptırım Listesini Güncelledi; Genelkurmay Başkanı da Var

Pa, 09/01/2022 - 09:26

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin, 3 Ocak 2020'de ABD saldırısında şehit edilmesiyle ilgili olarak hazırlanan ve eski ABD Başkanı Donald Trump başta olmak üzere üst düzey Amerikalı yetkililerin de geçen sene dahil edildiği yaptırım listesi güncellendi.

Welayet News  - Açıklamada, Süleymani ve çevresine yönelik suikastta karar alma süreçlerine katıldığı, organize ettiği ve finanse ettiği tespit edilen Amerikan vatandaşlarının yaptırım listesine eklendiği aktarıldı.

İran Dışişleri Bakanlığı'nca yayımlanan güncellenmiş yaptırım listesinde, ABD Genelkurmay Başkanı Milley, Ulusal Güvenlik Ajansı Başkanı Nakasone, Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Kenneth McKenzie, Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) İran Operasyonları Şefi Michael Anthony D’andrea, ABD'nin eski Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley ve eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert Charles O'Brien'ın de aralarında olduğu 51 üst düzey Amerikalı yer alıyor.

İran, eski ABD Başkanı Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, eski Savunma Bakanı Mark Esper, Savunma Bakan Vekili Christopher Miller, Hazine Bakanı Steven Mnuchin, CIA Direktörü Gina Haspel, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, eski İran Özel Temsilcisi Brian Hook, Venezuela ve İran Özel Temsilcisi Elliott Abrams'ı, "Kasım Süleymani ve çevresine karşı terör eylemleri gerçekleştirmek, terörizmi teşvik etmek ve temel insan haklarını ihlal ettikleri gerekçesiyle 19 Ocak 2021'de yaptırım listesine aldığını duyurmuştu.

Açıktır ki ABD terör eylemi, İran İslam Cumhuriyeti'nin terörle mücadelede ve başta ABD destekli terör grupları olmak üzere terörist gruplara karşı mücadelede Şehit Süleymani’nin onurlu yolunu sürdürme konusundaki ciddi ve kararlı duruşunu sarsmayacaktır. İlgili tüm kurumlar kanunda belirtilen yaptırımların uygulanması için gerekli tedbirleri alacaktır.



Yeni yorum ekle