Kasım Süleymani Siyasi Denklemin Ötesinde Bir Şahsiyet

Ct, 08/01/2022 - 17:08

Muzaffer komutanlar Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis'in şehadetlerinin ikinci yıl dönümü, Şam'daki İran büyükelçiliğinde Suriye ve Haşd Şabi'den bazı siyasi figürlerin ve liderlerin huzurunda yapıldı.

Welayet News  - El-Alem’in haberine göre Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin şehadet yıl dönümü dolayısıyla Şam'da düzenlenen anma töreni, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, özel danışmanı Buseyna Şaban'ın mesajını okumasıyla başladı.

Buseyna Şaban , ‘Şehit Süleymani, vatan ve insanlık için fedakarlık ve direniş ruhunu kurumsallaştırmaya çalıştı’ dedi.

Şaban, ‘Düşmanlar Şehit Süleymani modelini bölgede ve dünyada çoğalmasından korkuyorlardı. İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve teröre ve uluslararası zorbalığa karşı mücadelede yoldaşları olan Ebu Mehdi el-Mühendis'in şehadetinin ikinci yıldönümünde, ayağa kalkmalı ve düşünmeliyiz. ABD ordusu büyüklüğünde ve gücünde bir ülke neden terörle mücadelede kendini sadece asker olarak ifade eden bir kişiyi hedef almaya karar versin?

Amerikalı liderleri Şehit Süleymani ve Mühendis’e karşı bu iğrenç suçu işlemeye iten denklem sadece askeri değil, aynı zamanda saha sınırlarını aşan, entelektüel, kültürel ve ahlaki sonuçlara hitap eden bir denklem’ dedi.

Törende bulunanlar Serdar Süleymani'nin şehadetinin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen direniş alanında Şehit Süleymani öğretilerinin hala bir okul gibi açık olduğunu ve bu okulun direnişi ve toprakların kurtuluşunu vurguladığını ifade etti.



Yeni yorum ekle