İsmail Kaani: İntikam Yolunu Evlerinin İçinden Açacağız

Cu, 07/01/2022 - 08:45

İran İslam Cumhuriyeti Kudüs Gücü Komutanı General İsmail Kaani, Meşhed'deki Uluslararası Direniş Cephesi Kongresi'nde konuştu. 

Welayet News  - İran İslam Cumhuriyeti Kudüs Gücü Komutanı General İsmail Kaani, Meşhed'deki Uluslararası Direniş Cephesi Kongresi'nde şu ifadelerde bulundu:

‘Amerikalılardan intikam almak için illa bizim orada bulunmamıza gerek yok, gerektiği yerde evlerinin içinden ve yanlarındaki kişilerle onlardan intikam alabiliriz.

Onlar hak yoluna ve insanoğlunun uyanmış vicdanlarına saldırmışlardır ve kesinlikle dünyanın her yerindeki insanların uyanmış vicdanlarının saldırısına uğrayacaktır.

Amerika için, Amerika’da General Kasım Süleymani’ye suikast düzenleyenlerle uğraşacak akıllı birilerinin olması, direnişin hiçbir sınır tanımayan evlatlarının kendilerinin gidip intikam almasından daha az maliyetli olur.

İntikam başladı. Biz Şii çocukları olarak nasıl intikam alınması gerektiğini biliriz. Önceki nesillerimizin Beni Ümeyye’den nasıl intikam aldığını gördünüz. Bizden önceki nesiller Emevi hanedanını kökünden söküp yok ettiler, biz böyle bir kültüre sahibiz.

Onlar şehit Süleymani’yi vurarak işin bittiğini düşünüyorlar ama Şehit Süleymani’nin kanı direnişin evlatlarının damarlarında akmaktadır.’

Amerika’nın kökü bölgeden kazınacaktır

General Kaani sözlerine şöyle devam etti: ‘Allah’ın izniyle Amerika’nın kökü bölgeden kazınacaktır. Zaten önemli bir kısmı bölgeden kazınmıştır ve kalanı da kazınacaktır.

Eğer Amerikalıların aklı varsa Irak’tan ayrılırlar. Yoksa Irak’taki direniş cephesi onları mahvedecek ve Afganistan’dan ayrılmalarından daha rezil bir şekilde Irak’ı terk edeceklerdir.

Direniş, tüm dünyada tüm insanların doğasında kabul görmüş ve saygı duyulan bir kelimedir. Değerleri için direniş gösteren herkese saygı ve hürmet gösterilir.

Biz Müslümanların hareketi de direnişe dayalıdır. Bu nedenle direniş cephesi hem fıtri, hem dini hem de İslami’dir. Biz Şiiler olarak istisnasız tüm liderlerimizin şehit olmasından ve dünyada böyle bir ekol olmamasından gurur duyuyoruz.’

İran İslam Cumhuriyeti yaptırıma uğrayan diğer ülkelere de yardımcı oldu

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı, İran'da direnişin her alanda kurumsallaşmasına dikkat çekerek şunları söyledi:

 

40 yılı aşkın süredir yaptırımlar altındayız, yaptırımlar önceki yıllarla sınırlı değildir, her dönemde çeşitli şekillerde yaptırımlar uygulandı ve her gün şartlara göre daha fazla yaptırım uyguladılar.’

General Kaani, yaptırımlar nedeniyle İran’ın savaşta en temel savunma araçlarından mahrum kalmasına değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Petrolün fiyatı 10 dolara ulaşana kadar petrolümüzü boykot ettiler. Yani, satışın maliyeti bizim için o kadar yüksekti ki, onu çıkarmak artık karlı değildi. Ama bu ülke bugün mertçe ayakta durdu.

Yaptırım uygulanan İran İslam Cumhuriyeti sadece kendisini onurlu bir şekilde yönetmekle kalmadı, her dönemde başkalarına da yardım etti ve son olaylarda birkaç ay önce çeşitli nedenlerle yaptırıma uğrayan Lübnan'a yardım etti.

Lübnanlılara ulaşım ve aydınlatma için mazot vermiyorlardı ama Arapların iftiharı olan Seyyid Hasan Nasrallah, ülkesinin hem Müslüman hem de Hıristiyan halkının içinde bulunduğu zor durumla ilgilenmek için öne çıktı.

İran İslam Cumhuriyeti'nin insanlara yardım etme çabaları Müslümanlarla sınırlı kalmadı, elimizden geldiğince her mazlumun yardımına koştuk.’

İslam kültüründe direniş pak ve temizdir

General Kaani sözlerine şöyle devam etti: ‘İslam sisteminde ve İslam kültüründe direniş bir paklığa sahiptir. 

Bugün kahraman Filistin'de, direnişin bayraktarı Lübnan'da, dirençli Suriye'de, mücahit Irak'ta ve mazlum Yemen'de yüz binlerce insan direnişin pak kültüründe eğitilmiştir.’

Amerika’nın Bölgedeki 20 yıllık Komplosu

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı şunları söyledi: ‘Amerikalılar, dünyada yeni bir komplo dönemi başlatmak için 11 Eylül'de kendi elleriyle kendilerini vurdular. Sonra da İslami sisteme darbe vurmak için bölgemize saldırdılar.’

General Kani, Amerikalıların Afganistan’da 22 trilyondan dolardan fazla harcadıklarına dair itiraflarına değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘20 yıl boyunca Afganistan'da çok sayıda imanlı ve fedakar insanı öldürdüler ve Irak'a da büyük yatırımlar yaptılar, ancak direniş tüm dünyaya yayıldı.

 

Amerikalılar bölgeye girdiği ilk gün, perişan olursunuz girmeyin diye uyardık ama dinlemediler ve bölgede 20 yıl suç ve cinayet işlediler. Bu 20 yılın sonunda da direnişin büyük komutanları General Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi Mühendis ve beraberindekilere gecenin karanlığında alçakça suikast düzenlediler.’

Irak'taki Amerikan güçlerinin azaltıldığı yalandır

General Kaani şu ifadelerde bulundu: ‘Amerikalıların “Irak’taki kuvvetlerimizin sayısını 2 bin 500’e indirdik ve bu kişiler de danışmanlık yapmaktadır” söylemi yalandır.

Kudüs Gücü Komutanı, geçmişte Amerikan gemilerinin hareketinin hükümetleri devirdiğini belirterek şu ifadelerde bulundu:

‘Bugün, ABD Donanması komutanları eski katil başkanlarının huzurundaki özel bir toplantıda şunları söyledi: “Demir Bölge'deki yıpranmış gemilerimiz sadece birkaç parçadan başka bir şey değildir ve bunlar Direniş Cephesi'nin silahları ve füzeleri için en iyi hedefler haline gelmiştir.”

Amerikalılar Afganistan için 20 yıl ordu kurdu ama bu ordu 20 gün dayanamadı. Bölgenin diğer tarafında ise Siyonist rejim işgal ettiği toprakların etrafına 6 metrelik duvar örüyor. Ancak buna rağmen geçtiğimiz yaz ki savaşta direniş, kuşatma altındaki Gazze'den İsrail'e 3 bin füze ateşledi ve Siyonist rejimin başkentine yaklaşık 100 roket düştü.’



Yeni yorum ekle