Beşar Esad: Süleymani Amerika ile Mücadelenin Temel Taşıydı

Cu, 07/01/2022 - 07:44

Suriye Devlet Başkanı, Şehit Kasım Süleymani'nin her görev sırasında ABD'nin bölücü ve fitneci stratejisinin temellerini yıkmaya çalıştığını söyledi.

Welayet News  - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Hacı Kasım Süleymani'nin şehadetinin yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında, bu şehidin vatan ve insanlık için özveri ve fedakarlık tohumlarını ektiğini vurguladı.

Beşar Esad şu ifadelerde bulundu:

‘Şehit Kasım Süleymani, her görevinde bölücü ve fitneci olan Amerika’nın stratejisinin temellerini yıkmaya çalıştı.

Şehit Süleymani, Washington ve bölgedeki müttefiklerinin çıkarları için bir tehlikeydi. Süleymani dediğini yapıyordu.

Düşmanlar, Süleymani'nin onların suç planlarıyla ilgili tehlikesinin farkına vardılar. Süleymani ve Ebu Mehdi Mühendis düşmanlarla mücadelenin temel taşıydı.

Düşmanlar, Süleymani modelinin bölgeye ve dünyaya yayılmasından korktu. Şehit Süleymani'nin müjdelediği ahlaki ve liberal küreselleşmede kimse satın alınamazdı.

ABD’nin işlediği bu cinayet, bu ülkenin Şehit Süleymani modelinin yayılmasından korktuğunu göstermektedir. Süleymani'nin yöntemine sadık kalmalı ve Suriye ile İran arasındaki işbirliğini artırmak için çalışmalıyız.

Düşmanlar, Suriye ve Irak arasında iki ülkenin halkları üzerindeki baskıcı kuşatmayı sona erdirmek için var olan hayati bir bağlantının tehlikesinin farkındaydı. Suriye, ordunun cesareti ve müttefiklerinin desteğiyle kazandı.’

Şehit Süleymani bir ekol oldu

İran İslam Cumhuriyeti'nin Şam Büyükelçisi Mehdi Subhani de Şehit Süleymani'nin şehadetinin ikinci yıl dönümü anma töreninde yaptığı açıklamada, "Şehit Süleymani bir insandan bir ekole dönüştü" dedi.

Mehdi Subhani şu ifadelerde bulundu:

‘Şehit Süleymani, ahlakı, inancı, zekâsı ve tabiatı ile İran ve bölge için bir gurur kaynağı olmayı başardı. Şehitlerin yirmi yıllık çabalarının ardından dünyadaki Amerikan hegemonyasının artık etkisi kalmamıştır.

ABD'nin Batı Asya'daki planlarının çoğu başarısız oldu. Amerika’nın planlarının başarısız olmasının en büyük nedeni kuşkusuz İran'dır. Şehit Süleymani de güç dengesinin bölge halkları lehine değişmesinde büyük rol oynamıştır.’

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı'nın şehit olduğuna ilişkin ilk haberin yayınlanmasından bir saat sonra ABD Savunma Bakanlığı, General Süleymani ve Ebu Mehdi Mühendis’in suikastının sorumluluğunu resmen üstlenen bir açıklama yayınlayarak, bu suikastın ABD Başkanı Donald Trump’ın emriyle gerçekleştiğini duyurdu.



Yeni yorum ekle