Muhammed Avcı Hoca Mukaddes Meşhed kentinde anıldı

Çar, 05/01/2022 - 15:16

Avrupadan Meşhede İmam Rıza’yı ziyaret için yolculuk eden Ehli beyt dostları Pazartesi günü Merhum Muhammed Avci hoca’nın vefat yıldönümünü anmak için biraraya geldiler.

Welayet News  - Toplantıda İsmail Avcı hoca konuşmada bulundu. 2019 Ocak ayında Merhum Avci hoca İmam Rıza’yı ziyaret etip haremden çıktıktan sonra bir ani kalp krizi sonucu fani dünyayı terk edip ebedi hayata intikal etti.

İsmail Hoca kouşmasında ebedi hayata hazırlanmanın önemine değinerek şu açıklamada bulundu: ‘’ Rabbimiz Teala bu hayatı bizim bir merdiven yapmamız için vermiştir. Bu meridveni yaparken bazı hatalrımız, kusurlarımız  ve günahlarımız o kadar büyüktür ki o merdivenimizin  basamakları eksik kalır, bu hatalrımızın bazılarını bu dünyada telafi etmeye imkanımız da olmaz. Bir namazı kaçırmak bir insannın kalbini kırmak ya da giybet o kadar basit  günahlar ve hatalar değiller, ancak öte alemde temizlenebilir insan. Sözün özü şu ki farz edelim merdivenimizi yaptık ve yarın Allah’ımızın huzuruna çıktık, bizim cennete ve firdevse kavuşmamız için bu merdivenden çıkmamız lazım, amllerimizi okuyup birer birer basamak yükseliceğiz, ama bir basamağın eksik olduğu yere kavuşur yarı yolda kalırız, ne yapacağız peki? Cenenti ve Allahın Velilerini görüp onlara varmadan mahrum kalmanın hasretini çekeriz. Bu hasretten kurtulmak için biz bu dünyada Allah dostlarına yakın olmaya mecburuz. Onları sevdiğimizi ifade etmeliyiz ve onlarla bağımızı sıkı tutmalıyız. Eğer bu dünyada Allah velileriyle bir dostluğumuz varsa, onlara yakınlaşabilmişsek, inanın öte alemde o eksik ve çaresiz kaldığımız yerlerde Allah velileri yardımıza koşarlar. Eğer Resulullah ile bir bağın varsa kalbinde ona bir ev kurmuşsan,Resulullah yer etmişse senin kalbinde, merdivenden yukarı çıkarken yarı yolda kalıp Ya Resulullah diye feryad ettiğinde o hazret elini uzatıp seni o çaresizlikten kurtaracaktır. ‘’

img-20220104-wa0025.jpg

img-20220104-wa0015.jpg

img-20220104-wa0002.jpg



Yeni yorum ekle