"ABD Yaptırımları Müzakerelerin Önündeki En Büyük Engel"

Çar, 05/01/2022 - 11:27

Rusya'nın uluslararası kuruluşlardaki daimi temsilcisi bir röportajda ABD yaptırımlarının nükleer müzakerelerin önündeki en büyük engel olmaya devam ettiğini söyledi.

Welayet News  - Mikhail Ulyanov El-Arabiye ile yaptığı röportajda, mevcut görüşmelerin ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının kaldırılmasına odaklanması gerektiğini, çünkü bunun hala müzakerelerin önündeki en büyük ve en karmaşık engel olduğunu söyledi.

Ulyanov, Avrupalı ​​tarafların  İran'ın görüşmelerdeki ciddiyetine şüpheyle yaklaştıklarını ve bunu Batı'nın İran'a karşı kötümserliği olarak nitelendirerek, görüşmelerin kolay olmadığını, ancak ilerleme kaydedildiğini vurguladı.

Tahran ve Washington arasında gayri resmi arabuluculuk yapan Ulyanov, dün sabah İran ve ardından Amerikan heyetleriyle ayrı ayrı görüştü.

Yeni Yıl tatilleri nedeniyle birkaç gün aradan sonra, nükleer müzakerelerin katılımcıları, İran ile 2015 nükleer anlaşmasını canlandırma müzakerelerini tamamlamak için Pazartesi günü Viyana'da toplandı.

Viyana'daki yedinci nükleer müzakere turu başlamadan önce, İranlı yetkililer bu tur müzakerelerde zamanı öldürmek istemediklerini ve ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları kaldırması halinde Tahran'ın nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getireceğini defalarca belirtmişti.

Ancak görüşmelerin ortasında bile Washington'un Tahran'a yeni yaptırımlar getirmesi, İranlı yetkililerin tepkisine neden oldu.



Yeni yorum ekle