Yemenli Güçler BAE Askeri Gemisini Durdurdular

Sa, 04/01/2022 - 07:58

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, BAE askeri gemisini benzersiz bir şekilde ele geçirme operasyonunu açıklarken, "Saldırganlara misillemede bulunmak için tüm seçenekler masada" dedi.

Welayet News  - El'Mesire kanalına göre, Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya Serie, dün yaptığı açıklamada, BAE savaş gemisini ele geçirmek için benzeri görülmemiş operasyonun ayrıntıları hakkında yaptığı açıklamada, Yemen kuvvetlerinin geminin Yemen sularındaki faaliyetlerini birkaç haftadır izlediğini sözkonusu geminin Yemen sularında düşmanca eylemler yürüttüğünü bildirdi.

Yahya Serie,  "Bu geminin ele geçirilmesinden sonra her türlü silah ve askeri teçhizatı bulduk ve bunlara el koyduk. Bu silah ve teçhizatın görüntüleri yakında yayınlanacak, böylece kamuoyu BAE'nin Yemenlileri öldürmek için hangi silahları gönderdiğini öğrenecek." dedi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, Yemen donanmasının ülke sularını savunmadaki görev ve sorumluluklarının bir parçası olarak B.A.Emirlikleri'ne ait askeri gemisini ele geçirdiğini söyledi.

Yemenli askeri yetkili, Yemen güçlerinin daha önce Suudi saldırgan koalisyonunu, gerilimin artması durumunda kendilerine karşı benzersiz operasyonlar gerçekleştirecekleri konusunda uyardığını vurguladı ve Yemen'in Suudi koalisyonunun eylemine karşılık vermek için iyi seçeneklere sahip olduğunu ve bu nedenle Suudi koalisyonunun aptallığından vazgeçmesinin daha iyi olacağını'' bildirdi.

Tags: 


Yeni yorum ekle