Yemen Kurtuluş Hükümeti: Şehit Süleymani Direniş Ruhunu Somutlaştırdı

Sa, 04/01/2022 - 06:59

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı, Şehit Süleymani'nin Amerikan-Siyonist projesi karşısında tüm engelleri aşan güçlü bir direniş ruhunun vücut bulmuş hali olduğunu açıkladı.

Welayet News  - El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Abdulaziz bin Habtur, Pazartesi günü Hacı Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi El-Mühendis ve sadık yoldaşlarının şehadetlerinin ikinci yıldönümü vesilesiyle yaptığı konuşma, "Serdar Süleymani direniş ruhunu ortaya koydu ve Amerikan-Siyonist projesi ile mücadelede tüm engelleri kaldırdı." dedi.

Abdulaziz bin Habtur, "Yemen, Siyonist-Amerikan projesine ve onun araçlarına karşı direniş ekseninin bir parçasıdır." açıklamasında bulundu.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı, Filistin'in etnik kökenlerin ötesinde bir mesele olduğunu ve dünyanın tüm özgür insanlarının onunla dayanışma içinde olduğunu, Filistin'in İslam Ümmeti'nin incisi olduğunu ve kurtuluşun tek yolunun silahlı mücadele olduğunu belirterek şöyle dedi: "Direniş, dini ve milli meseleler karşısında ahlaki bir taahhüttür. Sadece Filistin ve Lübnan'daki direnişin değil, dünyanın tüm özgür insanlarının yanında olmak görevimizdir."

Abdulaziz bin Habtur, Suudi Arabistan'ın Yemen halkına yönelik kuşatması ve saldırganlığı karşısında uluslararası toplumun sessizliğini de eleştirdi.



Yeni yorum ekle