Bağdat: Topraklarımızın ABD'nin Çıkarları İçin Kullanılmasına Karşıyız

Sa, 04/01/2022 - 06:55

Dün Fransız büyükelçisini ağırlayan Irak'ın ulusal güvenlik danışmanı, Irak'ın topraklarının komşularını gözetlemek için kullanılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Welayet News  - Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım el-Araci Pazartesi günü yaptığı açıklamada, önceki ABD yönetiminin Irak'ı kendi hesabına işleyen bir yerleşim alanına dönüştürmeyi amaçladığını vurguladı.

Fransa'nın Bağdat Büyükelçisi Eric Shawalia'yı ağırlayan el-Araci, Serdar Kasım Süleymani ve ebu Mehdi el-Mühendis’in şehadetinin affedilemez bir saldırganlık ve Irak egemenliğinin ihlali olduğunu söyledi.

İran ve Suudi Arabistan arasındaki görüşmeleri memnuniyetle karşılayarak, Irak'ın topraklarını komşularına casusluk yapmak için bir arena olarak kabul etmediğini, ancak kardeşler ve arkadaşlar için bir buluşma yeri olması gerektiğini vurguladı.

Fransız büyükelçi ise suçun işlendiği yıl dönümünde Bağdat'ta düzenlenen son gösterilerle ilgili olarak, gösterilerin disiplinli olduğunu ve olaysız geçtiğini söyledi.

Büyükelçi ayrıca Fransa'nın Irak'ta kurulan herhangi bir hükümeti desteklediğini ve egemenliğini desteklediğini iddia etti.

Görüşmede iki taraf, bölgedeki son siyasi ve güvenlik gelişmeleri, Irak-Fransa ilişkileri ve Sincar'da bir Fransız hastanesinin inşasının tamamlanmasının önemini ele aldı.



Yeni yorum ekle