'Afganistan Havalimanlarının Yönetimini Kimseye Bırakmıyoruz'

Sa, 04/01/2022 - 06:42

Taliban Ulaştırma ve Havacılık Bakanlığı, Afganistan Uluslararası Havalimanlarının yönetiminin hiçbir şirkete devredilmeyeceğini ve teknik departmanların yönetimi için yalnızca uluslararası standartlara sahip şirketlerle sözleşme yapılacağını duyurdu.

Welayet News  - Taliban Ulaştırma ve Havacılık Bakanlığı, ülkenin uluslararası havaalanlarının Taliban tarafından işletildiğini ve teknik departmanlarının yönetiminin uluslararası standartlara sahip şirketlerle sözleşme imzalanacağını söyledi.

Taliban heyetinin Türk-Katar ortak heyetiyle yaptığı görüşmelerin iki hafta içinde sonuçlanacağını vurgulayan teşkilat yetkilileri, ekiplerin hava sahası kontrolü, uçak ve yolcu güvenliği ve yer hizmetleri olmak üzere üç teknik departmanı yönetmekle görevli olduğunu söyledi.

On bir gün önce, Katar ve Türkiye'den ortak bir heyet, Afganistan'ın uluslararası havaalanlarının yönetimini görüşmek ve Taliban ile nasıl bir anlaşmaya varılacağı konusunda teknik ekipler oluşturmak üzere Kabil'e gitti.

Bu arada, Taliban Ulaştırma ve Havacılık Bakanlığı yetkilileri, uluslararası havaalanlarının yönetimini herhangi bir şirkete devretmeyeceklerini, ancak havalimanlarının üç teknik bölümünü yönetmek için ortak bir Türk-Katar heyeti ile görüştüklerini ancak henüz bir anlaşmaya varmadıklarını söylediler.

Taliban Ulaştırma ve Havacılık Bakanlığı Sözcüsü İmam el-Din el-Ahmedi, şunları söyledi:

"Kimseye havalimanı işletmeciliği vermiyoruz. Uluslararası havalimanlarının teknik departmanlarının yönetimi içinUluslararası standartlara sahip firmalarla sözleşme yapıyoruz. Teknik ekiplerin bazı üyelerine Corona virüsü bulaştı ve heyetler yeni yılın başında izne ayrıldı. Bu nedenle diyalog süreci askıya alındı. Ancak teknik ekipler nihai bir karara varmak için temas halinde."



Yeni yorum ekle