Muhammed Avci Hoca Vefatının 3. Yıldönümünde, Saygı, Minnet ve Rahmetle anıldı

Pa, 02/01/2022 - 13:52

Kur’an ve Ehl-i Beyt Mektebi Önderi merhum Muhammed Avci Hoca Almanya’nın Bremen şehrine yakın olan Osterholz-Scharmbeck kentinde anıldı.

Welayet News - Kur’an ve Ehl-i Beyt Mektebi Önderi merhum Muhammed Avci Hoca Almanya’nın Osterholz-Scharmbeck kentinde Kur'an ve Ehl-i Beyt Mektebi Osterholz Merkezinde saygı, rahmet ve özlemle anıldı.

Anma Merasiminde, Muhammed Avcı Hocanın Türkiye ve Avrupa‘daki İslami faaliyetlerine değinen İbrahim Çakar Hoca,  bu çalışmaların çok zor şartlarda gerçekleştiğini ancak bu merhum Avcı Hocayı bir gün bile inandığı Kur’an ve Ehl-i Beyt davasından yıldırmadığını belirtti.

İbrahim Çakar Hoca konuşmasında, Merhum Muhammed Avci Hocanın Almanya ve Hollanda’da evden eve, şehirden şehire, bazen haftada bir kaç bin kilometre yol katteğini buna rağmen bir gün bile olsa asla yorgunluk hissetmediğini, aksine bunu bir sorumluluk ve ilahi vazife olarak gördüğünü vurguladı.

Konuşmasının devamında, ihlasla Allah için çalışan ve hareket eden birisini, ahiretteki ebedi saadet ve yüce makamlar birlikte, Allahu Teala bu dünyada da nam ve şanlarını yükselttiğini ve onları aziz kıldığını söyledi.

İbrahim Çakar Hoca, merhum Muhammed Avci Hocanın Kerime-i Ehlibeyt Hz. Masume‘nin  (s.a) hareminde defnedilme şerefine nail olması, bunun sadece merhum için değil, bütün dava arkadaşları için büyük bir iftihar olduğunu söyledi. Merhum Avci Hocanın Almanya ve Hollanda'da özellikle Türkiye kökenli göçmenler arasında Kur'an ve Ehl-i Beyt Mektebi ve Velayet davası temelini atan ilk kişi olduğunu, ve doğrultuda birçok insanı yetiştirdiğini sözlerine ekledi.



Yeni yorum ekle