Irak'ta ABD Güçlerine Ait Konvoy Hedef Alındı

Ct, 01/01/2022 - 09:56

El-Mayadin, bugün, Pazar günü şafak vakti, Amerikan kuvvetlerine ait 7 araçlık bir lojistik destek konvoyunun Irak'ın güneyinde hedef alındığını bildirdi.

Welayet News  - Habere göre Ashabı Kehf grubu doğrudan ülkenin güneyindeki Zikar'daki konvoyu hedef aldığını belirtti. Ashabı Kehf operasyona ilişkin görüntüleri yayınladı. -izlemek için tıklayınız-

Irak direniş güçleri, ülkedeki varlıkları için verilen sürenin 31 Aralık 2021'de sona ermesinin ardından ABD güçlerini hedef almakla tehdit etmişti.

Irak Direniş Koordinasyon Komitesi Salı günü yaptığı açıklamada, "ABD kuvvetleri, Irak halkının parlamentonun Irak'tan ayrılma kararının uygulanmasıyla ilgili talebini yerine getirme konusunda ciddi değil" dedi.

Irak parlamentosu 5 Ocak 2020'de topraklarındaki herhangi bir yabancı gücün varlığına son verilmesi yönünde oy kullandı.

Irak direnişinin açıklamasından önce, El-Fetih İttifakı'nın lideri Hadi el-Amiri'den ‘herhangi bir ad altında ve herhangi bir bahaneyle herhangi bir savaş varlığının reddedildiği’ hakkında bir açıklama geldi.

Tags: 


Yeni yorum ekle