Abu Dabi Veliaht Prensi ile Mukteda Sadr Telefonda Görüştü

Cu, 31/12/2021 - 13:28

Yerel kaynakların haberine göre Sadr hareketi lideri Muktada Sadr Birleşik Arap Emirlikleri Veliahdı Muhammed bin Zayid’le telefon görüşmesi yaptı.

Welayet News  - Görüşmeyle ilgili olarak Sadr grubundan yapılan açıklamada da Birleşik Arap Emirlikleri Veliahdı Muhammed bin Zayid’in Sadr grubunun seçim zaferini tebrik etmek için telefon ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamalara göre görüşmede iki lider, iki ülke arasındaki en önemli konuları ve iki kardeş ülke ile bölgenin çıkarlarına hizmet edecek işbirliğini güçlendirmenin yollarını konuştu ve ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerin sürdürülmesi gereğini vurguladı.

Telefon görüşmesinin diğer detayları açıklanmadı.

Listesi son parlamento seçimlerinde en çok oyu alan Sadr grubunun lideri daha önce, sözde "Koordinasyon Çerçevesi" koalisyonunun temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından, "ne Doğu ne Batı" yaklaşımıyla "ulusal çoğunluk" hükümetinin kurulmasına vurgu yapmıştı.

Ayrıca 10 Ekim seçimlerinde hile yapıldığını öne süren siyasi gruplar, Birleşik Arap Emirlikleri’nin elektronik oylama cihazları aracılığıyla seçim sonuçlarını saptırdığını belirterek oyların elle sayılmasını istemişti.



Yeni yorum ekle