Taliban, Türkiye ve Katar Ortak Anlaşmasını Reddetti

Cu, 31/12/2021 - 09:47

Afgan basınında yer alan sözlerinde, Taliban'ın geçici hükümet ulaştırma bakanı, Ankara ve Doha'dan gelen teknik ekiplerle yaptığı görüşmelere rağmen Taliban'ın ülkedeki havaalanlarının yönetimi konusunda kendileriyle bir anlaşmaya varmadığını söyledi.

Welayet News  - Afganistan'da Taliban geçici hükümetinin sözcüsü haber çevrelerinde Türkiye ve Katar'ın Kabil havalimanının yönetilmesi konusundaki anlaşmasını tekzip etti.

Zebihullah Mücahid, Taliban hükümetinin Katar ile Türkiye'nin Kabil havalimanın işletme konusunda Taliban hükümeti ile anlaştığına dair haberlere tepki olarak, söz konusu ülkeler arasında müzakerelerin halen devam ettiğini fakat şimdiye kadar her hangi bir anlaşmaya varılmadığını söyledi.

Afganistan havacılık kurumu da geçen Cuma günü yayınladığı bildiride Afganistan'ın 5 uluslararası havaalanına teknik hizmetler konusundaki görüşmelerin halen devam ettiğini fakat şimdiye kadar hiçbir anlaşmaya varılmadığını duyurdu.

Kaynaklar ayrıca, tarafların bu konuda yapıcı ve etkili müzakereler yürüttüklerini ve önümüzdeki günlerde konunun ayrıntıları üzerinde çalışacak teknik gruplar kurulması konusunda anlaştılar.

Afganistan'ın Kabil'deki uluslararası havalimanındaki uçuşlar, Taliban'ın ağustos ayında iktidarı ele alması ve ABD güçlerinin ayrılmadan önce havaalanındaki ekipmanları ve bir radar sistemini imha etmesi üzerine askıya alınmıştı.



Yeni yorum ekle