Suudi Koalisyonun İki Ana Karargahında Patlama

Cu, 31/12/2021 - 09:39

Dün gece geç saatlerde, Suudi-Emirlik koalisyonunun iki ana kalesi olan Atik havaalanında ve el-Alem askeri üssünde iki ağır patlama meydana geldi.

Welayet News  - Yemen'in güneyindeki Şebva vilayetinde bulunan Atik havalimanında dün gece iki büyük patlama meydana geldi. Aynı eyaletteki Alem üssünü de bir patlama salladı.

el-Haybar el-Yamani'nin internet sitesinde yer alan habere göre, ilk patlama Suudi koalisyon karargahında Atik havalimanında, diğeri ise yangın söndürme ekibi geldiğinde havaalanı girişinde meydana geldi. Yerel kaynaklar, düzinelerce gücün öldüğünü ve yaralandığını belirtti. Bazı raporlar iki emirlik subayının da öldürüldüğünü gösteriyor.

Patlamadan sonra kurtarma güçleri havaalanına girdi. Patlamaların nedeni henüz bilinmiyor. Saldırılar esnasında Suudi ordusuna ait savaş uçakları da bölge semalarında uçuyordu.

Ancak, görgü tanığı birkaç kişi havaalanına füze saldırısı düzenlediğini iddia ediyor.

Havaalanı, Yemen'in güneyindeki Suudi koalisyonunun ana merkezlerinden biri ve Mansur Hadi'nin hükümet güçleri ile Emirlik yanlısı milisler arasında her zaman çatışmalara sahne oldu. 30 kasımda çok sayıda Suudi gücü gece yarısı Atik Havalimanı'ndan ayrılarak Suudi Arabistan'a döndü.

Resmi kaynaklar dün gece meydana gelen patlamalara ilişkin henüz açıklama yapmadı.



Yeni yorum ekle